Innovaties beloond op IPM

24-01-2019    10:05   |    Goedemorgen

De mooiste innovaties zijn op de IPM in acht verschillende categorieën onderscheiden met een IPM Innovation Award. Onder de winnaars waren ook Nederlandse noviteiten. In total waren 58 innovaties ingediend door 31 exposanten.

Perkplantenveredelaar MNP Flowers uit Leimuiderbrug ontving twee awards. Er was een speciale prijs voor de Manevilla Sundaville MiMi Yello. De klimplant in heldere abrikooskleur valt duidelijk op in het assortiment. De compacte groei maakt het volgens de jury ook interessant als een kleinere plant voor balkon en terras.
De Xerochrysum bracteatum Granvia Gold van MNP Flowers won in de categorie perkgoed en balkonplanten. De grote strobloemen onderscheiden zich van andere soorten en het grote groene gebladerte bidet een antrekkelijk contrast met de heldere bloemkleur.

Plantipp
Ook Plantipp BV uit IJsselstein viel twee keer in de prijzen. De eerste was voor Pyracantha coccinea 'Red Star' in de categorie houtige planten. De bessen van deze plant hebben volgens de jury een uitzonderlijke rode kleur en veel minder doorns dan gebruikelijk. De Red Star is veelzijdig en ook mooi als kamerplant.
In de vaste planten categorie won Sempervivum Chick Charms 'Gold Nugget van Plantipp. De plant heeft geelgekleurde bladeren met rode vlammen in de winter. De plant heeft weinig verzorging nodig, is veelzijdig en ideaal voor beginners. De plant is geschikt voor op balkon, in de tuin of terras en voelt zich overall thuis.

Andere winnaars
Andere winnaars zijn de Primula hybrid BELARINA 'Candy Frost' van Kientzler (D) in de categorie voorjaarsbloeiers; Euphorbia pulcherrima Christmas Mouse® van Selecta Klemm (D) in de categorie bloeiende kamerplanten; Blechnum brasiliense 'Copper Crisp' van Cultivaris (D) in de categorie groene kamerplanten; Vitex trifolia 'Purpurea' x Vitex agnus-astus First Editions ® 'Flip Side' van Bailey Nurseries (VS) in de categorie kuipplanten.
De innovaties werden beloond met een certificaat, die dinsdag werd uitgereikt door Eva Kähler-Theuerkauf en de Duitse Flower Fairy 2018/2019 Lea Ehlers. Vandaag wordt bekend welke innovatie de publieksprijs ontvangt. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws