Innovatie Award voor LED-concept Signify

19-02-2020    11:07   |    Goedemorgen

Signify (voormalig Philips Lighting) heeft de Horticontact Innovatie award gewonnen voor de Philips GreenPower LED toplighting compact, die het mogelijk maakt eenvoudig naar LED belichting over te schakelen.

Gebruikmakend van een bestaande SON-T opstelling en tralieconstructie, biedt het systeem dezelfde lichtopbrengst, 1-op-1 vervanging en verbruikt het 50% minder stroom. In een nieuwbouwsituatie kun je kiezen voor een geoptimaliseerde prestatie tussen lichtopbrengst & efficiëntie, ofwel voor de laagste operationele kosten (tot 3,6 μmol/J), de hoogste lichtopbrengst (tot 2650 μmol/s) of een voordelige lichtoplossing. De toplighting compact kan daarnaast worden gecombineerd met het GrowWise Control systeem om de belichting te dimmen en de ochtend- en avondschemering na te bootsen.

Een onafhankelijk jury van de Horticontact Innovatie Award, bestaande Sjaak Bakker(Wageningen University & Research), Maurice Wubben en Koen van Wijk (hoofdredacteur Onder Glas) selecteerde Signify als winnaar. “Signify maakt het mogelijk om met behoud van de bestaande installatie over te stappen naar de nieuwste generatie verlichting. Het omschakelen naar LED is op deze manier eenvoudiger en haalbaarder voor telers. Het feit dat ook 50% minder stroom wordt verbruikt, is in onze ogen ook een mooie bijdrage aan verduurzaming ,” vertelt Koen van Wijk.

“We hebben tot nu toe al meer dan 100 hectare aan toplighting compact groeibelichting verkocht aan groente- en siertelers in de Benelux. Mooi dat onze aanpak niet alleen door onze klanten wordt gewaardeerd, maar nu ook wordt bekroond met de Horticontact Innovatie Award", zegt Dennis van Dijk, Sales manager Horticulture LED solutions bij Signify.

Met de Philips GreenPower LED toplighting compact kunnen telers de operationele kosten voor bijvoorbeeld sla- of chrysantenteelt verlagen of juist de lichtopbrengst verhogen voor gewassen die van veel licht houden zoals rozen. De eerste toplighting compact werd geïntroduceerd in 2019 als 1-op-1 vervanging van SON-T belichting voor een eenvoudige stap naar LED die naadloos in bestaande SON-T installaties past. Dit bespaart tijd en geld tijdens de installatie.

Wat telers ook kiezen, ze kunnen eenvoudig de overstap naar LED maken door de toplighting compact gewoon op hun bestaande tralie te monteren. Plug-and-play. Bij nieuwe kassen is de installatie nog eenvoudiger dankzij gemakkelijk te monteren beugels. Het universele ontwerp van dit systeem geeft telers de mogelijkheid om hun kas volledig van LED te voorzien of om hun huidige opstelling te veranderen in een hybride systeem met LED en SON-T belichting.

Signify heeft bovendien het compact-assortiment uitgerust met optieken met standaard en brede bundel. De brede bundel is ideaal voor tuinders die een optimale lichtverdeling zoeken of bijvoorbeeld voor lagere kassen. Voor gewassen waar een grotere afstand tussen de plant en de groeibelichting mogelijk is, is de standaard bundel een betere optie.


Reacties (1)

Joris at 20.02.2020

Best vreemd dat ze hier een prijs mee winnen, er zijn heel veel aanbieders met dit soort armaturen en soms ook nog met een betere licht efficiency en een betere LB-norm (dus minder uitval).

Reageer op dit bericht

Meer nieuws