'Ik leer ook van studenten'

'Ik leer ook van studenten'

ACTUEEL HORTI THEMA - Tomatenteler Ted Duijvestijn zet zich een dag in de week in als groene practor. Vanuit Lentiz | MBO Oostland werkt hij aan het practoraat 'Circulaire Kas en Tuinbouw Innovatie', waarbij het studenten in een vroeg stadium laat kennismaken met circulariteit binnen de tuinbouw.

Het practoraat zorgt er onder andere voor dat de belangrijke innovaties in de tuinbouwsector deel gaan uitmaken van het opleidingsprogramma van mbo-studenten. Practoraten zijn - naar analogie van de lectoraten in het hbo - gericht op het delen van innovatieve kennis en ervaring, om zo te komen tot verdere kwaliteitsverbetering van mbo-opleidingen.

"Mijn grootste motivatie als practor is de nieuwe generatie. Zonder hen gaat het niet. Die nieuwe generatie is al bezig zich voor te bereiden op de toekomst: denk aan gaming, robotica en andere technologische innovaties. Al die vaardigheden moeten we inzetten", zei Ted Duijvestijn vanochtend in de uitzending op Paprika Tasty Radio. Hij vertelde verder wat dit practoraat precies inhoudt en waarom hij het belangrijk vindt om jonge mensen te vertellen over circulariteit in de tuinbouw. "Je kunt daar niet jong genoeg mee beginnen, maar zelf leer ik ook weer heel veel van de jonge mensen", aldus Duijvestijn.

Heb je het gesprek met Ted Duijvestijn gemist? Luister het later vandaag terug via goedemorgen.podbean.com.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v