Iets meer faillissementen

11-06-2021    09:55   |    Goedemorgen

Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is gestegen. Er zijn in mei 5 bedrijven meer failliet verklaard dan in april, meldt het CBS. Het aantal uitgesproken faillissementen lag onverminderd op een laag niveau.

Het aantal voor zittingsdagen gecorrigeerde faillissementen fluctueert aanzienlijk. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 816 in mei 2013. Daarna nam het aantal faillissementen tot en met augustus 2017 af. Vervolgens bleef de trend tot medio 2020 redelijk vlak. Sindsdien is het aantal faillissementen afgenomen. In februari 2021 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau na december 1990. Ook in de maanden na februari 2021 lag het aantal faillissementen op een historisch laag niveau.

Meeste faillissementen in de handel
Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in mei 123 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 28. Dat zijn er 9 meer dan in april.

De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in mei de meeste faillissementen uitgesproken in de sector vervoer en opslag.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Haan van Oranje?

Oké, we weten dat de haan het symbool van de Fransen is. Maar zeg nou zelf, deze haan zou toch niet misstaan...