Grand Finals Urban Greenhouse Challenge #3

27-06-2022    10:54   |    Wageningen U&R

Na acht maanden te hebben gewerkt aan het hervormen van stedelijke voedselproductie in een voedselarme en lage inkomenswijk in Washington DC, strijden woensdag 29 juni tien internationale studententeams in de finale van de Urban Greenhouse Challenge#3.

Tijdens deze Grand Finale presenteren de studenten hun concepten en worden ze beoordeeld door een internationale jury bestaande uit Nona Yehia (Vertical Harvest, VS), Patricia Paiva (International Society for Horticultural Sciences, Brazilië), Meiny Prins (Priva, Nederland) en Harry Webers (Wageningen  Ambassadeur). De drie winnende teams ontvangen geldprijzen van respectievelijk € 10.000,00, € 3.000,00 en € 1.500,00. Ook zullen lokale bewoners het concept kiezen dat hen het meest aanspreekt.

Het programma omvat een Designers’ Market waar teams hun concepten presenteren. Daarnaast is er een Award Ceremony met Dhanush Dinesh (Clim-Eat), Sabine O’Hara (University of the District of Columbia) en Gert Spaargaren (Wageningen University and Research).

Paprika Tasty Radio is met Renee Snijders en Ed Smit van Eat This aanwezig om live verslag te doen van het evenement.

Met deze Grand Finale komt er een einde aan de serie Urban Greenhouse Challenges van de WUR. Dit was de allerlaatste editie. Deze Social Impact editie werd gerealiseerd in samenwerking met de University of the District of Columbia in Washington DC en telde maar liefst 260 studenten van 70 universiteiten in 20 verschillende landen wereldwijd. Onder de tien finalisten teams bevinden zich teams uit de VS, China, Peru, Colombia en Nederland.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Op naar Malta

Bij Olsthoorn Greenhouse Projects worden de voorbereidingen getroffen voor een te bouwen kas op Malta....