'Geen reden om niet mee te doen aan Rainlevelr'

27-01-2020    10:18   |    Glastuinbouw Waterproof

Als eerste deelnemer en mede-initiatiefnemer is tomatenbedrijf Lans voor velen het uithangbord van het project Rainlevelr. Inmiddels doen 25 teeltbedrijven daaraan mee, maar Wilko Wisse van Lans is nog altijd bereid om de meerwaarde en laagdrempeligheid van het project uit te dragen. “De totale waterhuishouding van het Westland is hier bij gebaat.”

De mijlpaal van 25 deelnemers werd eind 2019 gehaald, ambitie is uiteraard om dit jaar verder te groeien. Het is de eenvoud van het systeem die de basis vormt van het succes: een klep, niveaumeting en een klimaatcomputer. “Je moet het niveau van je waterbassin kunnen weergeven en beschikken over een aflaat. Dus moet het bassin worden vervangen of moet er nieuw zeil in, dan kun je na een bescheiden investering deelnemen. Doe mee, het Westland zal u dankbaar zijn.”

Vrijwillige basis
De eerste borden van deelnemers aan Rainlevelr zijn inmiddels ook te bewonderen op teeltbedrijven in Oostland. “Wat voor Westland geldt, heeft ook betrekking op andere dichtbevolkte glastuinbouwgebieden. Met elkaar hebben we een heel groot oppervlak waar water opvalt, in het Westland is dat – volgens de eigen nieuwsbrief van Rainlevelr - zelfs 25% van de totale oppervlakte. Als je dat water kunt opvangen en aflaten, dan is dat pure winst.”

Lees hier verder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Mooi

Leliekweker Paul Sonneveld hoopt dat iedereen zich vandaag mooi voelt, zegt hij op Instagram. Met zo'n fraai...