Floramedia helpt bij keuze duurzame plantenlabels

Floramedia helpt bij keuze duurzame plantenlabels

Floramedia doet continu onderzoek naar duurzamere materialen voor plantenlabels. De nieuwste bevindingen van het bedrijf worden gepresenteerd in het Green White Paper Update 2021/2022. Op 11 januari introduceerde Floramedia haar Footprintcalculator en Duurzamekeuzehulp, evenals een nieuw, volledig recyclebaar labelkarton voor plantenlabels; FlorAqua.

Als marktleider in communicatieoplossingen en drukwerk voor de groensector verwacht Floramedia dat de groene markt binnen tien jaar zal overstappen naar duurzamere materialen voor plantenlabels. Door samen te werken met ketenpartners en collega-bedrijven behaalt Floramedia, zowel sectorbreed als door de hele keten heen, steeds meer milieuwinst.
 
Joris Verweij, CEO Floramedia: "De keuze voor een geschikt labelmateriaal is niet eenvoudig. Door duidelijk en transparant te communiceren, helpen we onze klanten het beste resultaat te bereiken. Oók voor het milieu."
 
Footprintcalculator en Duurzamekeuzehulp
Floramedia heeft een gecertificeerde footprint calculator ontwikkeld voor labelmaterialen waarmee kwekers en retailers verschillende CO2-footprints kunnen vergelijken. De materiaalexperts van het bedrijf benadrukken dat het niet alleen om CO2-uitstoot gaat: de hernieuwbaarheid, recyclebaarheid en afbreekbaarheid van een plantenlabel zijn ook kritische factoren als het gaat om duurzaamheid. Alle relevante informatie is gebundeld in de Floramedia Duurzamekeuzehulp; een overzichtelijke, handige tool die kwekers en retailers helpt bij het maken van milieubewuste keuzes.
 
FlorAqua plantenlabels
Een van de nieuwe voorkeursmaterialen is FlorAqua, een door Floramedia ontwikkeld hernieuwbaar en recyclebaar labelkarton met vernislaag. Lars Deden, Quality Control Floramedia: "Door de combinatie van vernis en drielaags karton kunnen we een uniek materiaal aanbieden dat beter vochtbestendig is".
 
Vraag nu gratis het Green White Paper update 2021/2022 aan via floramedia.nl/white-paper-duurzame-materialen

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v