'Fijn om elkaar weer fysiek te ontmoeten'

14-09-2021    09:24   |    Goedemorgen

Een fysiek event na zo'n lange periode waarin dat niet mogelijk was. De Dag van de Tuinbouw, gisteravond in Evenementenhal Gorinchem, voelde voor de ruim 130 gasten dan ook als een warm bad. Het initiatief van Goedemorgen en HortiContact kon ook overall op veel enthousiasme rekenen.

Het was de eerste keer dat de Dag van de Tuinbouw fysiek plaatsvond. Vorig jaar vond de dag voor het eerst plaats op initiatief van Goedemorgen, HortiContact en KAS Magazine, toen met een radiomarathon in coronatijd. Die radiomarathon werd later nog eens herhaald, maar de wens om een fysiek event te organiseerde groeide.

Gisteren was het dan zover. Na eerste enkele live radio-uren vanuit de studio van Paprika Tasty Radio, kreeg de derde Dag van de Tuinbouw dan eindelijk een fysiek vervolg in Evenementenhal Gorinchem. Zo'n 130 gasten schoven daar aan voor Het Grote Horti Diner. Een mooie mix van toeleveranciers en telers kon enerzijds genieten van een heerlijk diner en entertainment, maar kreeg anderzijds ook een inhoudelijk programma voorgeschoteld. Zo praatte Nico van Ruiten de aanwezigen bij over de Floriade 2022, kon men kennis maken met leer van tomatenloof én was er de Tuinbouw Toptafel. Aan die centrale tafel op het podium namen vertegenwoordigers van BICT Groep, Vattenfall, Greenhouse Marketeers, Axia, Certhon en Artechno plaats. Zij gingen in gesprek met Dennis Weening en Maurice Wubben elk vanuit hun eigen achtergrond in op de ontwikkelingen binnen de glastuinbouw,. Wie niet aanwezig kon zijn in Gorinchem kon het inhoudelijke gedeelte ook meemaken via een livestream.

De reacties na afloop waren positief. Een veelgehoorde opmerking was dat mensen het fysieke samenzijn de afgelopen anderhalf jaar hadden gemist. "Het is fijn om elkaar weer fysiek te zien na de veelheid aan webinars en online events de afgelopen maanden", zo gaf een van de aanwezigen aan. "Door elkaar in de ogen te kijken en informeel een biertje te drinken bereik je vaak meer." Dat biertje kon na afloop worden gedronken tijdens een optreden van de DJ's Mark van Dale en Marcello. En het smaakte bij velen naar meer. Niet alleen het biertje, maar zeker ook de fysieke Dag van de Tuinbouw. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd...


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Stream Dag van de Tuinbouw

Het avondprogramma van de Dag van de Tuinbouw, inclusief de Tuinbouw Toptafel, is nu online terug te kijken....