Uitstel van betaling BioPack Packaging

19-02-2020    11:00   |    AgriHolland/RTV Noord

De producent van biologische verpakkingsmiddelen BioPack Packaging in Appingedam kent grote financiële problemen en heeft maandag 17 februari uitstel van betaling gekregen. Een faillissement kan mogelijk nog worden voorkomen. De curator laat weten dat er verschillende investeerders interesse hebben om het bedrijf over te nemen.

BioPack Packaging maakt biologisch afbreekbare verpakkingen van houtpulp, bijvoorbeeld bakjes voor hambugers, kant- en klaarmaaltijden en aardbeien. Een belangrijke geldschieter trok zich vorige maand terug, waardoor de onderneming in acute financiële problemen kwam. De productie ligt op dit moment stil, maar kan zo weer hervat worden.'

BioPack Packaging ging in 2017 van start. De onderneming had een lange aanloopperiode nodig, maar de afgelopen maanden hebben zich juist veel klanten gemeld, waardoor het beter leek te gaan. Het bedrijf moet alleen een oplossingen vinden voor de liquiditeitsproblemen. De curator heeft al verkennende gesprekken gevoerd met de boekhouder, werknemers en verschillende banken. Hij is optimistisch over het voortbestaan van het bedrijf. De onderneming levert volgens hem een product waar voldoende markt voor is.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Subsidiepot nu al leeg

Het subsidiepotje dat Nederlanders kunnen gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe volledig elektrische auto...