Eerste veredelaar voor DGD

08-11-2019    09:53   |    Goedemorgen

Met BASF Vegetables Seeds heeft Dutch Greenhouse Delta de eerste veredelaar als partner van haar netwerk mogen verwelkomen. De stichting is blij met deze twintigste partner en wil internationaal de volle breedte van de Nederlandse tuinbouwsector vertegenwoordigen.

BASF Vegetables Seeds is gespecialiseerd in de veredeling van 24 groentesoorten en verkoopt wereldwijd ruim 1.200 rassen onder de merknaam Nunhems. Daarnaast vertalen zij behoeftes en trends naar onderscheidende consumentgerichte groenteconcepten. Het veredelingsbedrijf is in de sector bekend om haar netwerk met telers en de groenteketen.

Harm Ammerlaan, Business Development Manager bij BASF, vertelt over het partnerschap: “Binnen Dutch Greenhouse Delta wordt de kennis van de keten geclusterd in een sterk partnerschap. Samen met technische toeleveranciers helpen we telers om het beste uit hun gewas te halen. Zo blijven we voor in de steeds veranderende wereld. Grootschalige complexe turnkey projecten kom je vooral tegen in landen waar hightech groenteteelt in omvang toeneemt. Om te excelleren dienen we agrarische en technische kennis samen te brengen. Samenwerking met de groenteketen en  goede inzichten in de behoeftes van de consumenten is nodig voor succes. Daarbij moeten we, samen met partners, steeds nieuwe groente-concepten ontwikkelen die consumenten gezond, lekker en handig vinden. We willen bruggen bouwen van farm to fork.”
 
Dutch Greenhouse Delta ziet BASF als een echte aanwinst. Eric Egberts: “Met de aanwinst van BASF kunnen we onze scope van de tuinbouwketen verbreden. Van zaden, kassenbouw, financiering tot logistiek vermarkten we alle facetten van de keten in drie focusgebieden: China, India en de Stan-landen. Alleen door samenwerking in een consortium kunnen we als Nederlandse tuinbouwondernemers pre-competitief meedingen naar complexe tuinbouwprojecten. We staan open om meer veredelaars en grotere wetenschappelijke bedrijven te laten participeren. Voor ieder land is andere expertise nodig binnen ons netwerk. Daarnaast kan dit voor iedereen nieuwe deuren openen.”


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws