E-truck vervangt diesel

E-truck vervangt diesel

Onderzoekers van kennis- en innovatiecentrum ElaadNL verwachten vanaf 2025 een forse groei van elektrische trucks in de nationale en internationale logistiek. Om die groei te faciliteren moet er op korte termijn een nieuw laadnetwerk komen dat de hoge vermogenseisen van vrachtwagens aan kan, meldt Duurzaambedrijfsleven.nl.

ElaadNL schetst drie scenario's waarin staat beschreven hoe elektrisch vrachtvervoer en de laadbehoefte zich in Nederland gaan ontwikkelen. In het meest waarschijnlijke scenario is het aandeel e-trucks in 2035 maar liefst 83 procent van het totaal - nu is dit nog slechts een half procent. Verder is het aandeel elektrische bestelbussen over 15 jaar 61 procent. Op dit moment ligt dat op een schamele 1,7 procent.

"We staan voor een enorme uitdaging", zegt Rutger de Croon, manager marktontwikkeling bij ElaadNL in het persbericht. "Op dit moment bestaat er nog geen laadnetwerk voor trucks. Al die trucks moeten straks wel op de juiste plek en met de juiste snelheid geladen kunnen worden. Dat gebeurt met hoge vermogens en stelt onder andere het stroomnet voor nieuwe uitdagingen."

Lees hier verder

Bron: Duurzaambedrijfsleven.nl

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v