Dutch Berries test nevelinstallatie

Dutch Berries test nevelinstallatie

Op 21 september 2018 werd de grootste aardbeienkas van Nederland officieel geopend. Deze kas van Dutch Berries was destijds 20 hectare groot en had ruimte voor twee miljoen planten. Nog geen twee jaar later heeft het bedrijf 4,5 hectare kas bijgebouwd op een aangrenzend stuk grond, waar zij nog meer zomerkoninkjes kan oogsten. Ook is hier ruimte om innovatieve experimenten uit te voeren. Op het nieuwgebouwde deel is bijvoorbeeld een proef gestart met het bevochtigen van de teelt via een nevelsysteem van JB Groep.

Aardbeien en andere gewassen groeien minder hard of hebben een lagere vruchtontwikkeling bij aanhoudende droogte en warmte. Onze hogedruknevelinstallaties zijn speciaal ontwikkeld voor onder andere de tuinbouw en zijn bij Dutch Berries volledig op maat gemaakt en geďnstalleerd. De nevelaars zorgen dat de gewenste temperatuur en luchtvochtigheid in de kas worden bereikt. Met dit aangenamere klimaat zijn de aardbeienplanten beter bestand tegen extreme omstandigheden en dat komt de kwaliteit van de teelt ten goede.
 
Halverwege april 2020 is JB Groep begonnen met het aanleggen van de FOG-SYSTEM nevelinstallatie bij Dutch Berries. Dit met als doel om de luchtvochtigheid in het warenhuis hoog te houden en de temperatuur te laten zakken met maar liefst 6 graden Celsius. JB Groep heeft hiervoor een passende installatie gemaakt. Met het cloud-systeem kan het bedrijf op afstand monitoren wat de unit doet en bewaken of er storing, onderhoud of vervanging van filters nodig is.
 
Sinds de eerste week van mei wordt voor 400 cc vochtinbreng per vierkante meter gezorgd en is de temperatuur in het warenhuis aanzienlijk verlaagd. Bijkomend groot voordeel voor het maatschappelijk verantwoorde Dutch Berries is dat het CO2 verlies gereduceerd wordt. In het eerder gebouwde gedeelte van de aardbeienkas wordt nog via de ouderwetse manier water gegeven, waardoor de veranderingen in groei tussen beide teelten binnenkort goed vergeleken kunnen worden. Zodra de test afgerond is, worden de eindresultaten via de website van JB Groep gedeeld.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v