Duitsland wil tolwegen invoeren in heel Europa

Duitsland wil tolwegen invoeren in heel Europa

De Duitse minister van Transport Andreas Scheuer wil tijdens het Duitse voorzitterschap van de EU de weg effenen voor een Europees tolsysteem, zo meldt het AD.

Bijna alle voertuigen, van vrachtwagens en bestelwagens tot auto's, moeten uiterlijk in 2029 geld betalen voor het rijden op snelwegen. Dat zou blijken uit een voorstel voor een EU-tolrichtlijn, dat in handen is van persbureau Reuters. De tol wordt geheven op basis van het afgelegde traject en het type voertuig.

Alleen motorfietsen en bussen zijn vrijgesteld van de tol, zo zou blijken uit een brief van het Duitse Ministerie van Transport aan de andere departementen van de regering. De tolheffing wordt beschouwd als een instrument voor klimaatbescherming, omdat het autoverkeer hierdoor kan afnemen.

Dat de tolheffing er komt is nog niet zeker, ook al omdat er in Duitsland zelf al commentaar wordt geleverd. Tegenstanders van de tolheffing zouden liever een heffing zien die is gerelateerd aan de CO2-uitstoot. Daarbij moet gedacht worden aan het duurder maken van zaken als olie en aardgas.

Bron: AD

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v