Dümmen Orange en Hishtil slaan de handen ineen

16-07-2019    10:00   |    Goedemorgen

Dümmen Orange, 's werelds grootste veredelaar en vermeerderaar en Hishtil, wereldspeler op het gebied van zaailingen en jonge planten van kruiden, siergewassen en groenten hebben recentelijk een memorandum van overeenstemming (MoU) getekend voor de gezamenlijke afzet van beworteld, substraatvrij stek onder één naam: Basewell.

Deze nieuwe samenwerking biedt telers toegang tot het beste van twee werelden: onovertroffen genetica en de innovatieve bewortelingstechniek van Basewell die processen vereenvoudigt, het gebruik van de ruimte optimaliseert en arbeid bespaart.
Dümmen Orange introduceerde in 2018 Basewell eenjarigen en vaste planten op de professionele Noord-Amerikaanse markt. Dit jaar lanceerde Dümmen Orange eenjarigen op basis van deze bewortelingstechniek op de Europese markt. Andere Dümmen Orange Basewell-producten zitten in de pijplijn. Dümmen Orange richt zich op een verdere verbreding van het Basewell-productaanbod door samen te werken met nieuwe partners zoals Hishtil om meer mogelijkheden en verscheidenheid toe te voegen aan het Basewell-assortiment waaruit telers kunnen putten.
Het memorandum van overeenstemming resulteert erin dat Dümmen Orange en Hishtil een gezamenlijke standaard opzetten voor productspecificaties, die hun afnemers een consistente kwaliteit van alle Basewell-producten verzekert. Het memorandum geldt vanaf het seizoen 2020. Hishtil start met de invoering van Basewell in haar productie en productlabeling. Een geheel nieuw aanbod aan Basewell-kruiden van Hishtil komt dan beschikbaar voor de Noord-Amerikaanse markt.
 
Amit Dagan, General Manager van Hishtil, ziet deze samenwerking als een strategische volgende stap. “Basewell sluit perfect aan bij Hishtil’s missie om oplossingen voor de tuinbouw te bieden door innovatieve en economische technieken toe te passen die gebaseerd zijn op geavanceerde knowhow en technologieën. Wij zijn er trots op dat wij onze producten in deze nieuwe vorm kunnen aanbieden. We zien dit als een verdere kans om nog meer in detail op de wensen van onze klanten in te spelen."
Basewell is een geavanceerde technologie voor de beworteling die processen vereenvoudigt, ruimte optimaliseert en arbeid bespaart voor telers over de hele wereld. De technologie maakt gebruik van offshore-vermeerdering om kwalitatief hoogstaand, beworteld stek zonder substraat rechtstreeks aan de teler te leveren.
Olivier Aretz, Managing Director Product Teams & Strategy van Dümmen Orange voegt hieraan toe: “Het Basewell-aanbod groeit en wordt de standaard op de markt voor de productie van beworteld, substraatvrij stek. Onze afnemers hebben baat bij de nieuwe samenwerking omdat dit het aanbod verbreedt waardoor het interessanter wordt om de Basewell-technologie in hun teelt in te voeren.”


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws