Deliflor bloeiproeven 2020: kleurrijk, vleugje nostalgie

Deliflor bloeiproeven 2020: kleurrijk, vleugje nostalgie

Volgens traditie vinden deze maand de Deliflor bloeiproeven weer plaats. Op donderdag 16 en vrijdag 17 januari a.s. kunnen telers en handelaren zich bij de chrysantenveredelaar uit Maasdijk wanen in een 'American diner'!

Elk jaar in de eerste maand van het jaar kan de chrysantensector kennismaken met de nieuwe soorten en kleuren die Deliflor te bieden heeft. Ook dit jaar is dat het geval en zoals je dat van Deliflor kunt verwachten, wordt er weer een waar feestje van gemaakt. Een Amerikaans feestje in dit geval, want de hal zal worden omgetoverd tot een American diner uit de jaren vijftig. De tijd van Elvis Presley, vetkuiven, petticoats en jukeboxen. "Het thema sluit mooi aan op het wit/roze ras Petticoat dat wij eerder op de markt hebben gebracht en brengt een vleugje nostalgie", zegt Yvonne van der Drift namens Deliflor. "Bovendien waren de fifties heel kleurrijk, net als onze chrysantensoorten."

Onderscheid in de markt
Twee dagen lang zal Deliflor bezoekers het mooiste op gebied van chrysanten laten zien. "We tonen soorten die al op de markt zijn, maar ook een groot aantal nieuwe producten. Wij zijn een partij die traditiegetrouw veel nieuwigheden introduceert en zich daarmee onderscheidt in de markt. We zijn ook dit jaar weer benieuwd hoe men op de nieuwe soorten reageert. Telers zijn vaak op zoek naar onderscheid in vorm en kleur, maar het zijn ook de teelteigenschappen die een ras succesvol maken."

Van der Drift licht alvast een tipje van de sluier op als het gaat om het aanbod tijdens de bloeiproeven. "Serenity Sweet is het zusje van de al bestaande Serenity en met 'Salmon' is ook een derde kleurvariant onderweg. Daarnaast timmeren we op gebied van Santini hard aan de weg met  onder andere Pizzaro, Infinity en in de troschrysanten met de nieuwe Deligreen. En ook de witte pluischrysant Leonov zal te zien zijn."

Busvervoer
De Deliflor bloeiproeven zijn op donderdag 16 en vrijdag 17 januari a.s. toegankelijk vanaf 10.00 uur aan de Korte Kruisweg 163 in Maasdijk. Klanten uit de Bommelerwaard kunnen gebruik maken van georganiseerd busvervoer. Neem hiervoor contact op via tel. 06 83 59 59 98.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v