Corrigeren directe orders en testen contracthandel

31-07-2020    08:55   |    Goedemorgen

Kwekers hebben de mogelijkheid om voor hun verkopen bij Royal FloraHolland te werken vanuit hun eigen softwarepakket of om de schermen van Floriday hiervoor te gebruiken. Er wordt hard gewerkt aan de koppeling met softwarepakketten én ook aan (nieuwe) functionaliteiten in de Floriday schermen, zo laat de veiling weten.

Het is al even mogelijk om in de Floriday schermen partijen aan te bieden aan kopers die op FloraMondo of FloraXchange inkopen. Ook zijn er steeds meer kopers die direct inkopen op Floriday. Ook kun je in Floriday je directe orders afhandelen door het maken en versturen van de Connect-EAB of EKT. Een groot aantal kwekers wachtte nog op de mogelijkheid je orders te corrigeren of te annuleren. Dat is nu ook mogelijk!  De totale afhandeling van de directe orders is vanaf nu dus mogelijk in het platform.

Wil je weten hoe je directe partijen aanbiedt in Floriday? Bekijk deze uitgebreide instructievideo's:
-Directe verkoop via catalogusprijzen (voor planten)
-Directe verkoop via partijprijzen (voor bloemen)

Testen voor contracthandel
Een groot aantal kwekers die directe handel doet met kopers, doet dit op contractbasis. Floriday ontwikkelt hier een functionaliteit voor. Dit is van groot belang zodat kwekers en kopers ook voor hun contracthandel 100% Digitaal kunnen werken. Met deze functie is het mogelijk om vanuit Floriday het contract met een koper vast te leggen; het contract wordt ingevoerd met de afgesproken specificaties om de afrekening te kunnen verzorgen en wordt via Floriday bevestigd door de koper. Ook een koper heeft de mogelijkheid een contract op te stellen. Na de bevestiging kunnen kopers afroepen op dit contract. Je kunt als kweker ook de gewenste hoeveelheid voor een bepaalde periode afroepen en afhandelen.

De vastlegging van het contract is alleen zichtbaar voor de kweker én de koper die het contract hebben opgesteld. De data in het contract is niet toegankelijk voor derde partijen, zo ook niet voor Royal FloraHolland. Kortom, wat tussen kwekers en kopers wordt afgesproken blijft informatie tussen de kweker en koper. De data komt pas in de databases van Royal FloraHolland terecht zodra er een transactie heeft plaatsgevonden.

Deze week zijn de eerste testen gedaan met kwekers en kopers. Wil je al gebruik maken van deze functie? Laat het weten via info@spam-protectfloriday.io.

Bekijk hier een korte video over de contractfunctie in Floriday

Klokvoorverkoop en Klokservice voor Eelde
Via Floriday is het, naast de andere Royal FloraHolland locaties, ook mogelijk om bloemen en planten aan te bieden voor klokvoorverkoop in Eelde. Daarnaast kunnen kwekers en kopers die gebruik maken van Klokservice in Eelde (commerciële bemiddeling) dit nu ook via Floriday laten verlopen en de betreffende medewerker van Eelde uitnodigen om namens de kweker of koper verkopen en inkopen te doen.

Meer weten over de mogelijkheden voor Eelde? Neem contact op met het supportteam van Floriday.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Even met vakantie!

De redactie van Goedemorgen gaat twee weken met vakantie. Daarom is de nieuwsbrief van vandaag even de laatste...