Collegebesluiten Ctgb

27-07-2020    09:48   |    Glastuinbouw Nederland

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft deze maand diverse besluiten genomen.

Het totaal overzicht van de besluiten is hier terug te vinden. Voor de glastuinbouw zijn onderstaande besluiten van belang.


ETIKETUITBREIDING

  • Takumi (15541 N): De toelating van dit schimmelbestrijdingsmiddel met de werkzame stof cyflufenamid wordt voor het professionele gebruik uitgebreid in de teelt van: aardbei, courgette (bedekt), bloemisterijgewassen (onbedekt), begonia (bedekt), kalanchoë (bedekt), poinsettia (bedekt), saintpaulia (bedekt), anthurium (bedekte potplantenteelt), chrysant (bedekte potplantenteelt), gerbera (bedekte potplantenteelt), snijbloemen (bedekt), boomkwekerijgewassen (bedekt), vaste plantenteelt, bloemenzaadteelt, veredelings- en zaadteelt (bedekt), Veredeling en zaadteelt van akkerbouwgewassen (m.u.v. aardappel, maïs, granen en graszaadteelt, hop en olifantsgras), groenten- en fruitgewassen, kruiden en sierteeltgewassen (onbedekte teelt)
  • Ironmax Pro (15612 N): De toelating van dit slakkenbestrijdingsmiddel met de werkzame stof ijzer(III)fosfaat wordt voor het professionele gebruik uitgebreid naar naaktslakken in sierteeltgewassen en uitbreiding met huisjesslakken in akkerbouwgewassen, fruitgewassen, groenteteelt, kruidenteelt (vers of gedroogd) en sierteeltgewassen
  • Vydate 10G (12409 N): De toelating van dit aaltjesbestrijdingsmiddel met de werkzame stof oxamyl wordt voor het professionele gebruik uitgebreid naar: aardbei (onbedekte teelt, vermeerderingsvelden), spruitkool, (onbedekte teelt), dahlia (onbedekte teelt), gladiool (onbedekte teelt), zantedeschia (onbedekte teelt), snijbloemen (grondgebonden, bedekte en onbedekte teelt), boomkwekerijgewassen (grondgebonden, bedekte teelt), laanbomen (grondgebonden, onbedekte teelt), sierheesters inclusief rozen (grondgebonden, onbedekte teelt), coniferen en kerstbomen (grondgebonden, onbedekte teelt), bos- en haagplantsoen (grondgebonden, onbedekte teelt) en vruchtbomen en -struiken (grondgebonden, onbedekte teelt).

In werking treden besluiten
Een besluit van het Ctgb treedt in werking op de dag van publicatie in de Staatscourant; zie: www.officielebekendmakingen.nl. Vanaf dan geldt voor een middel hetgeen in het betreffende Ctgb-besluit is vastgesteld. Deze besluiten worden gepubliceerd op de Ctgb-website, zie gewasbescherminingsmiddelen en biociden.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Mooi

Leliekweker Paul Sonneveld hoopt dat iedereen zich vandaag mooi voelt, zegt hij op Instagram. Met zo'n fraai...