Bloomon naar Frankrijk

16-04-2018    08:57   |    Bloomon

Online bloemenservice Bloomon gaat als een raket en breidt verder uit in Europa. Nadat klanten in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Denemarken en België al konden genieten van de bloemen, gaat haar service nu naar Frankrijk.

Deze uitbreiding is een logische stap voor de bloemenservice die ernaar streeft om verse kwaliteitsbloemen rechtstreeks bij consumenten in heel Europa te bezorgen.

Eerst hebben ze een testperiode gehad in Frankrijk. Die was zo succesvol dat ze daar nu officieel gaan starten met Bloomon. De Franse consument is al gewend aan Nederlandse bloemen; meer dan 50% van de bloemen die in Frankrijk worden verkocht (totale omvang Franse bloemenmarkt: 2,8 miljard), komt uit Nederland.

Nieuw voor de Fransen is het online bestellen van bloemen; op dit moment gaat maar 2% van de aankoop via deze weg. Met het oog op kwaliteit en stijl worden bloemen in Frankrijk voornamelijk bij de traditionele bloemist gekocht, die nog altijd 92% van zijn aanbod via de groothandel of andere intermediairs inkoopt. Bloomon heeft al deze schakels uit de keten gehaald en levert bloemen direct via de kweker. Hierdoor staan de bloemen 5 tot 8 dagen langer in de vaas.

Patrick Hurenkamp, CEO van Bloomon zegt hierover: “Dankzij onze korte productieketen kunnen wij het verschil maken met bloemen die dagen verser zijn dan de Franse consument gewend is. Daarnaast staan de Fransen bekend om hun oog voor kwaliteit en stijl. Onze moderne en stijlvolle boeketten met bijzondere seizoensbloemen zijn geïnspireerd door de laatste lifestyletrends en matchen dan ook perfect met de Franse voorliefde voor mode en design”. Bloomon haalde eind 2016 een recordbedrag van ruim 21 miljoen euro op in haar series B ronde. Mede dankzij het Franse Partech, een van de Venture Capital fondsen die in Bloomon investeert, is bloomon met de huidige lancering in Frankrijk nu actief op 6 Europese markten. De doelstelling van een verdubbeling van het aantal klanten per jaar wordt nog altijd ruimschoots behaald.

Bloomon bezorgt verse seizoensbloemen rechtstreeks van de kweker aan huis. De klant kiest zelf de grootte van de bos en de frequentie van de bezorging. De stylisten van Bloomon ontwerpen iedere week een nieuwe bos in eigen stijl, die een verrassing blijft tot de bel gaat.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Visbeen en Post-Kogeko fuseren

Visbeen en Post-Kogeko gaan samen verder als Daily Logistics Group. Met deze fusie wordt DLG een top 20 speler in de Nederlandse logistieke...

Extra geld voor Groenpact

Voor ruim 300 genodigden is woensdag 16 januari ‘Groenpact 2e fase’ gepresenteerd op de Groenpact Manifestatie in Groenekan. De minister...