Blog: Wat zijn uw kansen?

20-05-2020    09:19   |    Eric Flinterman

Een weblog van Eric Flinterman. Hij is sparringpartner voor ondernemers in de tuinbouw bij ABAB Accountants en Adviseurs. Eric schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

We zitten midden in de coronacrisis, afkomstig uit China. Volgens de Chinese traditie is 2020 (start 25 januari) het jaar van de rat. De rat staat voor ondernemerschap, intelligentie en vriendelijkheid. Daartegenover staat de rat ook bekend als uitstekende verspreider van ziekten. En nu zitten we met de gebakken peren. Of bent u zo slim als een rat en ziet u de kansen?

Belangrijke keuzemomenten
In het jaar van de rat worden we gedwongen om te veranderen. Er ontstaan dan ook regelmatig belangrijke keuzemomenten. Niet alleen voor u als ondernemer, maar voor de hele samenleving. Zo rijden we minder kilometers en werken we steeds meer samen via videobellen. Dit is niet alleen goed voor het milieu en het voorkomen van files, maar het bespaart ook veel tijd. Ook wordt er efficiënter op de kantoren gewerkt. Als meer mensen thuiswerken, wordt het immers rustiger op de werkplekken en is er dus minder afleiding. Ook op tuinbouwbedrijven wordt er steeds vaker via video vergaderd, bijvoorbeeld tussen verschillende locaties.

De markt verandert, u ook?
We doen meer online aankopen, waarvan ook tuinbouwproducten profiteren. Vooral de online verkoop van bloemen en planten groeit zeer snel. Het aandeel bloemen en planten dat via de retail verkocht wordt, groeit sneller door. Een veilige werkplek wordt belangrijker dan ooit. Goede huisvesting wordt nog belangrijker voor het binden van arbeidsmigranten. Cocooning (het gezellig maken in huis en tuin) krijgt een boost. De bestedingen van de vrije tijd veranderen, waar tuinbouwproducten hun voordeel mee kunnen doen. Het gedrag van de maatschappij verandert en dus ook van uw personeel en klanten.

Optimaal inspelen op de veranderingen
Bent u net als de rat slim, hardwerkend, ambitieus, handig met geld en een tikkeltje arrogant? Dan volgt u de huidige veranderingen op de voet en speelt u daar optimaal op in. Heeft u niet alle eigenschappen van een rat, zoals een scherpe handelsgeest? Geen probleem, er zijn genoeg anderen die dat wel hebben. U bent slimmer dan een rat, u weet waarin u goed bent en waarin niet. Welke kansen bieden de veranderingen in de samenleving voor uw bedrijf?

Meer weten?
Wilt u meer weten over de kansen van de veranderende samenleving voor uw bedrijf? Neem dan contact op met Eric Flinterman, senior relatiemanager, op telefoonnummer 073-6465419 of stuur hem een e-mail.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Blog: Modern werkenden

Een weblog van Henk Strating. Hij is oprichter van het bedrijf HS Arbeidsvoorwaarden CAO-advies &...