Blog: Ouder, Kind of Volwassen?

29-09-2020    10:40   |    Peter Smulders

Een weblog van Peter Smulders, exclusief geschreven voor Goedemorgen. Peter is mede-eigenaar van Free Launch. Dit bedrijf begeleidt al meer dan 20 jaar ondernemers in de tuinbouw bij de professionalisering van hun organisatie en de mensen die daarin actief zijn.

Stel je voor: een steen ligt los in het trottoir. Een Kind struikelt over de steen. Kwaad draait het zich om en roept keihard “rotsteen!”. De steen blijft los op straat liggen. 

Een Ouder loopt langs de steen, ziet die los liggen en waarschuwt de anderen om er omheen te lopen. De steen blijft los op straat liggen.

De Volwassene loopt langs de steen, ziet die los liggen en neemt direct contact op met de gemeente om
het probleem op te lossen.

Welke rollen komen in je bedrijf voor?    

Ook in onze bedrijven komen we medewerkers tegen die in één van deze rollen zitten. Je herkent ze vast wel. Bijvoorbeeld de collega die altijd iedereen de schuld geeft, behalve zichzelf. “Het is jouw schuld dat we nu te laat klaar zijn”. “Zie je wel, had je maar...”; “Ik doe dat niet!”. Of heel karakteristiek kwaad weglopen zonder naar een oplossing te zoeken. Het “Kind” in je organisatie. En als je nu denkt dat die niet voorkomen in grotere organisaties: ik ken een directeur die absoluut in zijn kindrol zit. Zijn middenkader is altijd de oorzaak van de problemen. Met als gevolg dat hij een enorm verloop ziet in het bedrijf. Maar uiteraard is dat niet zijn schuld. Het kan nog erger. De president van een van de grootste landen (we noemen geen namen), is een overduidelijk kind. Onwelgevallig nieuws? fake media. Tegenstand? Ontslag voor adviseurs of ministers.

En dan de “ouders” in je organisatie. Die herken je ook wel. Dat zijn de betweters en beschermers. “Je moet dat op deze manier doen….”; “Jij ziet dat helemaal verkeerd, dat zit heel anders…”; “Dat hebben we altijd zo gedaan dus dat is goed….”. Maar ook: “geef maar hier, dat doe ik wel….” Het zijn niet de meest vernieuwende typen in je organisatie. Vaak betuttelend en gericht op het regelen op hún manier.

Tenslotte de “volwassenen” in je organisatie. Die hebben een duidelijke mening maar óók een luisterend oor. Stellen veel vragen om ieders mening te horen. Maken afwegingen en werken doortastend toe naar oplossingen voor problemen. Met respect voor ieders mening.  

Herken je ze?

Herken je de verschillende rollen bij medewerkers in je bedrijf? Probeer mensen in gesprekken eens te confronteren met hun gedrag. En zo het inzicht te geven dat ze op een volwassen manier verder kunnen komen.

Maar tot slot een gewetensvraagje: elke rol herken je bij jezelf? Eerlijk?


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws