Blog: Feit of fictie?

01-12-2020    10:03   |    Ronald Kloppenburg

Een weblog van Ronald Kloppenburg. Hij is Export Sales Manager bij Luiten Greenhouses. Kloppenburg schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Op Radio 1 heb je dagelijks een moment waarop de actuele uitspraak van een persoon die een bepaalde bekendheid geniet, onder de loep wordt genomen. Is deze uitspraak een feit (berust op ware gebeurtenis) of een fictie (berust op een fantasierijke gedachte). Een aantal maanden geleden was door Ilja Gort (een bekende wijnkenner en tv-presentator) de uitspraak gedaan dat één fruitvliegje een volledige fles wijn om zeep kan helpen. Veel van u zullen direct denken dat die man niet goed bij zijn hoofd is, maar het is wel een feit. Het schijnt zo te zijn dat de maagdelijke fruitvliegjes door hun feromonen om mannetjes te lokken, wanneer ze in een fles wijn terecht komen, de smaak volledig verpesten. Uiteraard zul je wellicht een wijnkenner dienen te zijn om dit te proeven. Daarnaast is het zo dat volwassen vrouwelijke fruitvliegjes die al eitjes hebben gelegd of mannelijke fruitvliegjes geen smaakverstoorder zijn. Een geweldige rubriek dat feit of fictie, ik kan u deze zeker aanraden.

In deze huidige Coronatijd is het steeds lastiger om te bepalen of je met feit of fictie te maken hebt. COVID-19 bepaalt al bijna een heel jaar onze beperkte bewegingsvrijheid en laat ons zien en ervaren hoe wreed zij kan zijn. Door COVID-19 raken ziekenhuizen overvol, wordt er een bijna onmenselijke daad gevraagd van de zorg en raken mensen hun geliefden kwijt. Daarnaast zien we ook de directe economische gevolgen voor bedrijven en sectoren. De reisbranche, de horeca, de luchtvaart, standbouwers, festivalorganisatoren en aanverwante branches, we kunnen er nog velen opnoemen. Voor bedrijven als het onze is het bijna onmogelijk om het werk wereldwijd te kunnen uitvoeren vanwege restricties en beperkingen. Veel projecten worden doorgeschoven maar ook worden er projecten voorgoed geschrapt. Met ons vele andere bedrijven in de sector. Toch klagen we niet, we worden creatiever en zien andere kansen, we trekken hier zelfs veel nieuwe mensen aan momenteel en worden actiever in de markten die momenteel andere kansen bieden. Dat omzetten er anders uit zullen gaan zien bij veel bedrijven in onze sector is een feit.

Focus houden op de kansen die weer gaan komen, bouwen aan en vertrouwen op de kracht van het samenwerken en de trots op onze mooie sector uit blijven stralen naar buiten. Daarnaast ruimte en ondersteuning bieden aan hen die keihard zijn getroffen door alle beperkingen. Zoek naar de kruisbestuiving binnen de diverse sectoren.

Het is begrijpelijk dat veel mensen de beperkingen zat zijn of denken dat zij de wreedheden die dit virus met zich mee draagt kunnen ontlopen. Ze komen in opstand en gaan dingen doen die burgers tegen elkaar kunnen doen opzetten. Helaas worden via media ficties nogal eens gepresenteerd als feiten om meer publiek te kunnen bereiken. Onze mogelijkheden om het laatste nieuws te kunnen bekijken zijn legio maar welk nieuws is feit en wat is fictie?

Na vele jaren actief te mogen zijn geweest als blogger via dit medium is de tijd gekomen om afscheid te nemen. Waar ik reeds een aantal maanden fictief over dacht heb ik uiteindelijk een feit kunnen laten worden. Per 31 december zal ik uit dienst treden bij Luiten Greenhouses na hier ruim 9 jaar te hebben mogen werken als salesmanager. Een mooie tijd waarin ik mij persoonlijk verder heb mogen en kunnen ontwikkelen. Ik zal mijn kennis en ervaring op marketing en commercieel gebied in een andere sector verder proberen te ontplooien en hoop dat ik op termijn de kruisbestuiving met deze prachtige sector tot een ongekend succes mag gaan maken. Ik wil eenieder bedanken die heeft bijgedragen aan de mooie successen die wel met elkaar hebben kunnen bewerkstelligen en hoop dat de ingezette samenwerkingsverbanden een prachtige en positieve voortgang zullen mogen beleven. Holland Hortimedia wil ik bedanken voor de samenwerking en de ruimte die is geboden om mijn blogs te publiceren. Last but not least wil ik alle trouwe lezers van mijn blogs bedanken. Ik hoop dat het jullie enige inspiratie en bewustzijn heeft mogen geven.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Blue Monday? Bloom Monday!

Vandaag is het ‘Blue Monday’, de meest deprimerende dag van het jaar. Deze dag valt meestal op de derde...

Video: Tuinbouwrobots

ACTUEEL HORTI THEMA - In de tuinbouw worden steeds meer robots toegepast en de ontwikkeling hiervoor blijft...