BLOG Ellen Samwel: Bloggen jouw collega’s al?

26-07-2022    09:48   |    Ellen Samwel

Een weblog van Ellen Samwel. Zij verzorgt de online marketing binnen JEM-id. Samwel schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Het kan uitdagend zijn om als ‘redelijk bescheiden’ bedrijf te vertellen waar je goed in bent.
Tijdens klantinterviews krijg ik vaak te horen dat het erg gewaardeerd wordt dat collega’s kennis van IT én de sector hebben, waardoor zaken goed doorgrond kunnen worden.

Wat voor ons (JEM-id) vanzelfsprekend is, blijkt dat in de branche van software-aanbieders niet altijd het geval. Wij horen van organisaties regelmatig dat contactpersonen van soms grote (beursgenoteerde) IT-bedrijven hoog van de toren blazen, maar zelf nog nooit in een kas, veiling of bij een DC zijn geweest. Laat staan dat ze écht weten hoe de processen verlopen en weten wat de eisen vanuit de markt zijn. Vaak horen bedrijven vooraf dat ze aan alle wensen kunnen voldoen, maar in praktijk blijkt dit niet altijd volledig het geval. Zo zien we dat IT bedrijven soms langs elkaar heen praten, simpelweg omdat ze bijv. wél IT kennis hebben, maar niet zelf met ‘de poten in de klei hebben gestaan’. Die aanwezigheid van sectorkennis is voor ons als softwarebedrijf normaal, terwijl dat in praktijk helemaal niet zo ‘normaal’ blijkt te zijn.

Naast dat we midden in de sector zitten en vaak zelf in de kas of bij handelsbedrijven hebben gewerkt, houden we de trends goed in de gaten. Dit doen we o.a. door het maken van een roadmap en het betrekken van gebruikers en zelfs bedrijven die de software (nog) niet gebruiken, waardoor we weten welke gezamenlijke uitdagingen er liggen. Hierbij proberen we op AGF-gebied bijv. niet de organisatie naar ons pakket te vormen, maar juist ons standaard pakket naar behoefte van onze klanten verder te ontwikkelen waardoor we digitaal blijven innoveren. Dit doen we door in te spelen op sectortrends zoals internationalisering, schaalvergroting, Brexit, certificeringen (food safety, transparantie en duurzaamheid) en verschuivingen in de keten.

Door reacties waren we van mening dat we dit zelf ook meer naar buiten mogen brengen. We zeiden altijd: ‘We zijn een club met gezellige mensen, maar verzetten ook een berg serieus werk’. Inmiddels mag dat ‘gezellige’ plaats maken voor ‘professionals’, ‘experts’, ‘leiders’, ‘specialisten’. Daarom zijn we begonnen met het delen van expert blogs. Waarom? We willen onze doelgroep in de sector bereiken en investeren in het delen van onze expertise. Een mooie bijkomstigheid is dat het bij kan dragen aan de vindbaarheid via Google; hoewel nieuwe klanten vooral via-via bij ons terechtkomen.

Uiteraard kwamen we bij het maken van de eerste blogs obstakels tegen. Want, wie wordt de doelgroep? Zijn dat IT Managers, kwekers, handelsorganisaties of maken we verschillende blogs voor verschillende doelgroepen? Een andere leuke uitdaging bij collega’s was ‘tijdgebrek’ en ‘weinig ervaren met het schrijven van blogs’. Uiteraard snappen we vanuit Marketing dat bijv. een developer niet altijd zit te wachten of het schrijven van een stuk tekst, terwijl hij liever met de code bezig is, maar met een beetje hulp in vorm van een briefing en redactie kwamen we een stuk verder. Ook de ‘onderwerpen’ en ‘frequenties’ kunnen goed gedekt worden door een vooraf opgestelde strategie en planning. Dan heb je nog altijd die mening van een ander, ‘Wat zullen de lezers ervan vinden?’ Tja, wie z’n hoofd boven het maaiveld uitsteekt…

Hulp nodig bij het starten van Bloggen? Stuur gerust een mailtje naar ellen@spam-protectjem-id.nl. Op welke link kunnen lezers júllie expert blogs terugvinden?


Reacties (5)

Wagner Clerk at 02.08.2022

Hallo allemaal, ik kan dit niet voor mezelf houden, ik geloofde nooit online lening totdat ik Christy Walton ontmoette, ze hielp me met een lening van 30.000 euro en vandaag ben ik blij, je kunt contact met haar opnemen als je financiële hulp nodig hebt, hier is haar e-mail : (christywalton355@gmail.com)

Davina Claire at 04.08.2022

Hallo dames en heren; Heeft u binnen 24 tot 48 uur een snelle lening nodig? Als uw antwoord ja is, zal ik u adviseren om een ​​lening aan te vragen bij Novelty Finance op e-mail via: noveltyfinances@gmail.com OF WhatsApp via: +447915601531

NOVELTY FINANCE biedt financiële oplossingen. We bieden allerlei soorten leendiensten (persoonlijke lening, zakelijke lening en vele andere). We bieden ook flexibele en meerdere leningopties, waaronder beveiligde en ongedekte leningen, langlopende en kortetermijnleningen die zijn afgestemd op uw financiële behoeften.

✓ Eenvoudige goedkeuring
✓ Flexibele aflossingstermijn 6 - 360 maanden
✓ Zeer handig - U kunt een lening aanvragen op uw geschikte plaats en tijd.
✓ Direct toegang tot uw geld na goedkeuring.
✓ Gesubsidieerde rente (3% per jaar)
✓ U wordt niet gehaast om de lening terug te betalen, u krijgt de tijd om met de terugbetaling van de lening te beginnen.
✓ Geen verborgen kosten
✓ Je wordt door het hele proces begeleid

Hoe toepassen:
Een lening aanvragen bij ons gaat snel en gemakkelijk!
Stuur ons uw leningaanvraag via;
E-mail: {{ noveltyfinances@gmail.com }
Bel of sms ons via WhatsApp via: +447915601531.
Voorwaarden zijn van toepassing.

emily keeton at 09.08.2022

Bent u op zoek geweest naar financieringsopties voor uw nieuwe huisaankoop, bouw, onroerendgoedlening, herfinanciering, schuldconsolidatie, persoonlijke of zakelijke doeleinden? Welkom in de toekomst! Financiering gemakkelijk gemaakt bij ons. Neem contact met ons op aangezien we onze financiële dienst aanbieden tegen een lage en betaalbare rente van 3% voor lange en korte leentermijnen, met 100% garantielening. Geïnteresseerde aanvragers moeten contact met ons opnemen voor verdere procedures voor het verwerven van leningen via: joshuabenloancompany@aol.com

Frederik de Jongh at 21.08.2022

Hallo vrienden, ik spreek vandaag als de gelukkigste man in de hele wilde wereld en ik vertelde mezelf dat elke geldschieter die mijn familie heeft gered uit onze slechte situatie, ik de naam aan de hele wereld zal vertellen en ik ben zo blij om te zeggen dat mijn familie is voorgoed terug omdat ik een leenbedrag van 100.000 € nodig had om mijn leven helemaal opnieuw te beginnen, totdat ik de GOD ontmoette die een leningverstrekker stuurde die mijn leven en dat van mijn familie veranderde, een GOD vrezende geldschieter, de heer DON CASTRO hij was de verlosser die GOD stuurde om mijn familie te redden en in eerste instantie dacht ik dat het niet mogelijk zou zijn totdat ik mijn lening van 100.000 € had ontvangen en ik zal iedereen die echt een lening nodig heeft adviseren contact op te nemen met de heer DON CASTRO via: (bil.ingolfs@gmail.com) voor meer info

Hier is zijn e-mail: bil.ingolfs@gmail.com

Drankenhandel Zuid at 27.08.2022

We zijn opgegroeid in een kookgezin. De meeste van onze dierbaarste herinneringen hebben te maken met het samen koken met onze ouders. Het is een passie die we allebei delen, het is een passie die we winstgevend wilden maken, maar we wisten niet hoe. Loan Services heeft ons geholpen om een lening van 30.000 euro te krijgen en we zullen ons restaurant eind 2022 openen! Neem dan direct contact op met het bedrijf Email: (servicepersoonlijke_aanbieding@aol.com)

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Morgen op PTR: JB Groep

Jordy van den Berg van JB Groep is dinsdagochtend te gast in de studio van Paprika Tasty Radio. Hij komt langs...