Blog: Bespaar tijd om te focussen op uw doelen

27-01-2020    09:50   |    Eric Flinterman

Een weblog van Eric Flinterman. Hij is sparringpartner voor ondernemers in de tuinbouw bij ABAB Accountants en Adviseurs. Eric schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

We worden overspoeld met extreem veel nieuws. Soms interessant, soms waardeloos voor u als ondernemer. Door het grote aanbod wordt er vaak maar vluchtig kennis genomen van de inhoud en de grote hoeveelheid aan oppervlakkig nieuws maakt echte verdieping steeds lastiger. Er gaat dus veel van uw kostbare tijd verloren aan informatie waar u niets aan heeft.

Hoe gaat u op nieuwsdieet?
Tijd om op nieuwsdieet te gaan! Alleen datgene tot u nemen wat echt nuttig voor u is. Hoe doet u dat? Meld u af van de nieuwsbrieven die u niet interesseren of informeren, ga van facebook af en haal zoveel mogelijk apps van uw telefoon. Dit levert zeeën van tijd op en zorgt voor minder afleiding van uw echte doelen. Als u weet wat u wilt, weet u ook welke informatie voor u relevant is. Die informatie kunt u gericht tot u nemen, maar dan ook echt tot u nemen, zodat het u helpt om uw doelen te bereiken. Lees eens een goed boek over bijvoorbeeld management of strategie of bezoek een bepaalde bijeenkomst. Misschien kan een andere ondernemer u verder helpen met een bepaald thema. Goede en relevante informatie tot u nemen is van levensbelang voor de continuïteit van uw onderneming, maar dan wel gericht.  

Tijd voor uw echte doelen
Een nieuwsdieet maakt u fitter en uw bedrijf gezonder. Het is even wennen in het begin, maar het is de moeite waard vol te houden. De moderne media maken u bang om iets te missen, maar u mist alleen de zaken die u niet verder helpen. Bovendien zijn al die onderbrekingen funest voor uw creatieve brein. Gewoon minderen dus met al die apps, nieuwsbrieven, sociale media, WhatsApp-groepen. De informatie waar u wel behoefte aan heeft, komt vanzelf naar boven drijven. U heeft immers weer tijd om echt met uw doelen bezig te zijn.

Ik wens u van harte toe om het nieuwsdieet vol te houden. Mocht u toch in een moeilijke fase van uw dieet zitten, praat er dan met iemand over in een echt gesprek, face tot face.

Meer weten?
Er is veel onderzoek gedaan naar het nieuwsdieet en wat dit kan betekenen voor ondernemers. Wilt u hierover meer weten? Neem dan contact met mij op via tel. 073-6465419 of stuur een e-mail.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Mooi

Leliekweker Paul Sonneveld hoopt dat iedereen zich vandaag mooi voelt, zegt hij op Instagram. Met zo'n fraai...