Beroep op werktijdverkorting om coronavirus

Beroep op werktijdverkorting om coronavirus

Een aantal Nederlandse bedrijven heeft een beroep gedaan op werktijdverkorting in verband met het coronavirus 2019-nCoV. Dat zegt een woordvoerder van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SWZ) desgevraagd, meldt Nu.nl.

"De aanvragen beginnen binnen te druppelen." De regeling voor werktijdverkorting bestaat al lange tijd, met als doel om bedrijven tegemoet te komen bij buitengewone omstandigheden, die lijden tot een verlies aan productie. "Waardoor er minder werk is voor de werknemers", licht de woordvoerder toe.

De werkgever kan dan voor die personeelsleden voor de niet-gewerkte uren WW aanvragen. Dat gaat dan wel net zoals bij het ontstaan van werkloosheid ten koste van de opgebouwde rechten. Werktijdverkorting is wat anders dan deeltijd-WW, een regeling die in het leven werd geroepen ten tijde van de economische crisis.

Van de werktijdverkorting werd ook gebruikgemaakt door bedrijven bij de uitbraken van SARS en Ebola, weet de woordvoerder van SZW. "Het gaat echt om een regeling voor een kortdurende periode, van maximaal 24 weken, voor zover dat is in te schatten."

Bron: Nu.nl

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v