'Beprijzen flex om vast te stimuleren niet genoeg'

'Beprijzen flex om vast te stimuleren niet genoeg'

De Commissie Borstlap doet in haar vorige week verschenen rapport voorstellen om oplossingen te vinden voor de doorgeslagen flex in Nederland. Glastuinbouw Nederland deelt die mening. Er kan inderdaad onderscheid worden gemaakt tussen het échte tijdelijke werk verbonden aan de groeiseizoenen van een plant en de flexinvulling voor jaarrond-functies. Voor beide situaties moet om tot ingrijpen te komen echter óók worden gekeken naar de aanleiding van de keuze voor flexinvulling.

Het rapport van de Commissie Borstlap lijkt daar iets over te zeggen. Echter, het zondermeer beprijzen van flex ziet Glastuinbouw Nederland niet als oplossing. De ondernemersorganisatie komt, mede op basis van dit rapport, met voorstellen hoe de glastuinbouwsector een bijdrage kan leveren.

Niet reële beeldvorming flex
"Een van de aspecten die belangrijk is voor het vinden van een ook bij onze telers gedragen oplossing, is dat er bij beleidsmakers, vakbonden en instanties een reëel beeld ontstaat over de achtergronden van de flexibilisering", aldus Sjaak van der Tak, voorzitter van Glastuinbouw Nederland. Het is niet zo dat er in een kas dankzij belichting gedurende het gehele jaar een vlakke arbeidsfilm is. Slechts gemiddeld 35% van de telers werkt met belichting en zelfs in die gevallen is er sprake van groeiseizoenen. "Wij hebben vakbonden inmiddels uitgenodigd en nodigen ook beleidsmakers uit om samen met ons in de praktijk kennis te nemen van de praktijk van de dag."

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v