Beperkt aantal plaatsen tijdens Nationaal Tuinbouwcongres

14-09-2021    10:14   |    Goedemorgen

Hoe circulair is de tuinbouw eigenlijk? Gaat het deze sector lukken om de hele keten van productie, handel tot aan de consument toe ingrijpend te verduurzamen en heeft de coronacrisis dit een extra impuls gegeven? Tijdens het Nationaal Tuinbouwcongres maakt Greenports Nederland samen met de sector de tussenbalans op.

Adri Bom-Lemstra, voorzitter Greenports Nederland, benoemt aan de hand van het nog prille Tuinbouwakkoord de kansen voor het cluster en zal verbinding maken tussen de Europese Farm to Fork strategie en de actuele transitiethema's. "Vervolgens gaan we in gesprek met Volkert Engelsman, CEO van Eosta. Hij deelt zijn waarnemingen over mondiale trends in verduurzaming van tuinbouwketens en geeft aan hoe Eosta daarin “het nieuwe normaal” zoekt."

In drie workshops worden deelnemers meegenomen naar de praktijk waarbij de ondernemers en projectleiders vanuit de regionale Greenports hun ervaringen delen. "En met u in gesprek gaan over de dilemma’s en uitdagingen die zij tegenkomen. De onderwerpen die hier aan bod komen zijn groene waterstof, biodiversiteit en regionale talentontwikkeling met internationale ambities. Professor Jan Rotmans reflecteert vanuit zijn deskundigheid op de aanpak en zal aan de hand van zijn ervaringen uit de praktijk nieuwe inspiratie meegeven om vervolgstappen te maken in de transitie naar de circulaire tuinbouw."

Het congres wordt afgesloten met de uitreiking van de Innovation Prize van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan via deze link. Het volledige programma vind je hier.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Stream Dag van de Tuinbouw

Het avondprogramma van de Dag van de Tuinbouw, inclusief de Tuinbouw Toptafel, is nu online terug te kijken....