Awards voor Koppert, Ridder en Grodan

11-06-2019    11:02   |    Goedemorgen

Koppert Biological Systems, Ridder Growing Solutions en Grodan zijn vanochtend in de prijzen gevallen bij de opening van GreenTech.

Koppert Biological Systems won de Innovation Award voor de scout-app Natutec Scout. De app telt en identificeert plaaginsecten op de vangplaten. Concreet betekent dit dat de teler met de smartphone foto’s maakt van de Horiver vangplaten in de kas, waarna de app de insecten - met behulp van slimme technieken als beeldherkenning via machine learning - automatisch telt en identificeert. 

Ridder Growing Solutions ontving een Sustainablility Award voor de NoNa+, een selectieve natriumverwijderaar. Het is de eerste kostenefficiënte oplossing voor industriële natriumverwijdering, die schadelijke natriumgehalten uit drainwater verwijdert en emissievrije teelt mogelijk maakt dankzij een unieke combinatie van selectieve membraan- en elektrodialysetechnologie.

Grodan won tot slot de Concept Award voor e-Gro, een nieuw digitaal platform dat relevante data verzamelt en vertaalt naar een teeltadvies. Het platform wordt momenteel getest en verbeterd en moet telers helpen met precision growing. 

(Foto: Koppert Biological Systems)


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hup Hup... naar HortiSoccer!

Vanavond spelen de Oranje Leeuwinnen alweer hun laatste groepsduel. De vrouwen hebben zich al geplaatst voor de achtste finales, dus heel...

Twitter: Nieuwe catalogus Syngenta

Syngenta Flowers heeft haar nieuwe catalogus gelanceerd. Op Twitter deelt het bedrijf een link naar de online versie, waarin verschillende...