Amigo Plant en Fruitful kanshebbers op prijs

02-02-2017    08:16   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Vetplantenkweker Amigo Plant BV in Heerhugowaard en Fruitful, een biologisch fruitteeltbedrijf in Biddinghuizen maken kans om Agrarisch Ondernemer van het jaar 2017 te worden. Er zijn nog acht andere genomineerden. Een jury onder leiding van voorzitter Marc Calon van LTO Nederland bekijkt de genomineerden nader en en op 30 maart wordt bekend wie de winnaar is.

Tien ondernemers zijn door de eerste selectie gekomen van de jury van Agrarisch Ondernemer van het Jaar. Uit 121 aanmeldingen en voordrachten zijn deze topondernemers geselecteerd. Amigo Plant en Fruitful zitten daar tussen. Bekijk hier de andere acht kandidaten voor de prijs.

Een jury onder leiding van voorzitter Marc Calon van LTO Nederland bekijkt hen nader en kiest de Agrarisch Ondernemer 2017. Een onafhankelijke jury onder leiding van Marc Calon van LTO Nederland kiest eerst nog vijf genomineerden. Zij nemen het in de finale tegen elkaar op. Belangrijkste criteria zijn de technische en financiële resultaten. Ook innovatie en milieu wegen zwaar mee. De bekendmaking is op 30 maart 2017. Op deze dag wordt ook de Publieksprijs uitgereikt aan de ondernemer die de meeste publieksstemmen weet te vergaren. De winnaar ontvangt een geldbedrag van €12.500.

Amigo Plant BV
Amigo Plant, het bedrijf van Gerard en Miranda van Langen en Koen Beemsterboer, kweekt en verhandelt tachtig soorten vetplanten, waarvan veel eigen soorten. Innovatie is voor Gerard van Langen van cruciaal belang. “Meer dan 35 procent van onze omzet realiseren we met nieuwe soorten en concepten. Met innovaties blijven we onderscheidend.” De planten worden gekweekt op acht locaties rondom het Noordhollanse Heerhugowaard en op een bedrijf in Portugal. In totaal werken er 90 medewerkers bij Amigo Plant, waaronder partner Miranda, drie kinderen en mede-ondernemer Koen Beemsterboer.

Bekijk hier het filmpje van Amigo.

Fruitful
Rein Mantel (58) en zijn vrouw Florence (56) hebben een biologisch fruitteeltbedrijf in Biddinghuizen. De appels vinden hun weg via de groothandel (Odin en Udea) naar de winkels van onder meer Ekoplaza en Estafette. Het echtpaar maakt op dit moment een doorstart naar de biologisch-dynamische bedrijfsvoering.

Bekijk hier het filmpje van Fruitful.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Bedank je kanjer met een anjer

De anjer wordt in maart flink in het zonnetje gezet door Bloemenbureau Holland, de VBW, de Nederlandse anjerkwekers en het Oranje Fonds. Van...