Alcomij neemt strategisch belang in Ventiguard

30-07-2021    09:49   |    Goedemorgen

Alcomij heeft een strategisch belang genomen in Ventiguard. Deze participatie komt kort nadat Ventiguard met succes een lopende rechtszaak heeft afgerond, zo laten de bedrijven weten.

Beide bedrijven zijn al enige tijd met elkaar in gesprek en het positieve vonnis was doorslaggevend voor de transactie.

Laurens Besemer, managing director bij Ventiguard en Theo Sanders, managing director bij Alcomij zijn tevreden met het verworven belang: “Ventiguard verandert van start-up naar scale-up. In dit stadium hebben we behoefte aan technologische expertise, slagkracht en een nog groter innoverend vermogen. De samenwerking met Alcomij helpt ons om onze groeidoelstellingen te realiseren en onze klanten nog beter te kunnen bedienen. Overigens blijven we als Ventiguard gericht op het ontwikkelen van innovatieve insectengaas systemen voor de gehele tuinbouw, dus onafhankelijk welk deksysteem is toegepast”, aldus Laurens.

“Voor Alcomij is de samenwerking met Ventiguard een voor de hand liggende keuze: wij zien het aandeel insectengaas zeer snel stijgen, en verwachten dat het gebruik ervan standaard zal worden in iedere kas. Door de samenwerking zijn we beter in staat om in te spelen op de totale behoefte van onze klanten. Daarnaast sluit het product zeer goed aan bij nieuwe ontwikkelingen die Alcomij, in het kader van ‘precisie klimaat’, op korte termijn zal introduceren”, aldus Theo.Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Stream Dag van de Tuinbouw

Het avondprogramma van de Dag van de Tuinbouw, inclusief de Tuinbouw Toptafel, is nu online terug te kijken....