Waarborg watervoorziening met watermanagement-plan

Waarborg watervoorziening met watermanagement-plan

Droogte was hét thema van afgelopen zomer. En met het oog op de klimaatverandering zal extreme droogte of juist extreme regenval in de toekomst waarschijnlijk nog vaker aan de orde zijn. Dat raakt ook jouw bedrijfsvoering. Om verzekerd te blijven van voldoende en kwalitatief hoogwaardig gietwater, is het zaak om tijdig actie te ondernemen. Ofwel: wees voorbereid! ErfGoed helpt je graag op weg. Daarom wordt op 28 maart een speciaal webinar georganiseerd rondom het thema ’Whatyou need for a futureproof water management plan'.

"Het opstellen van een watermanagement-plan helpt om uw watervoorziening richting de toekomst te waarborgen. Tijdens het webinar geven we u inzicht in de onderdelen die een dergelijk plan moet bevatten, en bieden we u nuttige handvatten. Ofwel: we stomen u klaar voor een toekomst met voldoende en kwalitatief hoogwaardig gietwater!", aldus ErfGoed.

Belangrijke aandachtspunten
"Het is allereerst zaak om inzichtelijk te maken hoeveel water u als kweker nodig hebt om droge perioden te overbruggen. Vervolgens is het belangrijk om voldoende ruimte vrij te houden voor een bassin of silo’s, zodat u genoeg water kunt opslaan. Het is daarbij van belang om een bassin en silo’s dusdanig te situeren dat de beschikbare ruimte optimaal wordt benut. Daarnaast moet de wateropvang voldoen aan de wettelijke eisen qua afmetingen. Verder is het goed om ervoor te zorgen dat het bassin of de silo’s naar de toekomst toe eenvoudig kunnen worden uitgebreid."

Stip op de horizon
Maar ook een stip op de horizon is belangrijk bij het opstellen van een toekomstbestendig watermanagement-plan. Machiel Paans, sales area manager bij ErfGoed, daagt ondernemers graag uit om serieus na te denken over de toekomst. “Durf eens te dromen. Dat zeg ik vaak tegen telers wanneer ik met hen in gesprek ga over de toekomstige ontwikkeling van hun bedrijf. Die vraag triggert ondernemers dikwijls om verder te denken, écht na te gaan denken over waar ze heen willen met hun bedrijf en praktische belemmeringen te laten varen.”

Een duidelijke koers helpt ook bij het maken van concrete keuzes, geeft ErfGoed aan. "Wilt u naar de toekomst toe investeren in een bepaald type teeltvloer? Pas dan nu al uw leidingwerk hierop aan. Weet u nog niet op welke vloer de keuze gaat vallen? Kies dan voor een grotere persleiding, zodat u alle opties openhoudt. Op die manier creëer je keuzevrijheid richting de toekomst én kun je mogelijke toekomstige kosten voorkomen. Het is ook essentieel om in het ontwikkeltraject van uw bedrijf rekening te houden met wet- en regelgeving die er mogelijk aan gaat komen. Wordt ontsmetting in de toekomst wellicht verplicht, houd dan in uw watertechnische ruimte plaats vrij voor een ontsmetter. Dit kost nu misschien iets meer, maar dit geld verdient u in een latere fase terug."

Aanmelden
Weten hoe je jouw gietwatervoorziening kunt waarborgen richting de toekomst? Meld je hier aan voor het webinar ’What you need for a futureproof water management plan'. Het webinar start op dinsdag 28 maart om 16.00 uur. Jack Ford zal de presentatie in het Engels geven.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v