Schoolkinderen bezoeken Kwekerij Brasil

Schoolkinderen bezoeken Kwekerij Brasil

Kinderen uit groep 7 en 8 brachten recent een bezoek aan Kwekerij Brasil in Poeldijk om een beeld tijd krijgen van de glastuinbouw. Ze kregen te horen en te zien hoe een plantje een bloem wordt. De kinderen gingen de kas in om de planten te bekijken, kregen daar een uitleg en zagen hoe duurzaam de producten worden gekweekt, zo laat Glastuinbouw Nederland weten.

Volgens Paul Steyn van WNTweb is het belangrijk om de deuren van de kas open te zetten en de kinderen kennis te laten maken met alles wat er in de kas gebeurt. Zo kunnen ze zien wat er gekweekt wordt en leren ze dat er veel verschillende functies in de glastuinbouw zijn.

Richard Duijvesteijn van Kwekerij Brasil legde de kinderen aan de hand van vijf verhaallijnen - die op vijf verschillende borden staan - uit hoe een plantje een bloem wordt en hoe die uiteindelijk bij klanten terecht komt. "Er is niks mooiers dan het mooie verhaal dat we als tuinbouw hebben te vertellen", zegt Richard. De verhaallijnen vallen onder de noemer 'Tuinbouw Experience' en zijn ontwikkeld door SIGN (Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland) in samenwerking met Glastuinbouw Nederland. Alle materialen van de 'Tuinbouw Experience' zijn te vinden in de Toolkit Gezondheid & Geluk.

Toolkit: tips en materialen
De Toolkit Gezondheid & Geluk biedt nog meer tips, materialen en achtergrondinformatie om het verhaal van de glastuinbouw aan verschillende doelgroepen te vertellen. Doelgroepen zoals jeugd, buren, medewerkers en de media. Neem eens een kijkje en kijk hoe ook jij ambassadeur van de glastuinbouwsector kan worden.

Bekijk hier een video van het bezoek:

 

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v