Van der Voort en Deroose samen in Spathiphyllum

Van der Voort en Deroose samen in Spathiphyllum

Van der Voort Youngplants uit Nederland en Deroose Plants Inc uit de Verenigde Staten, hebben een overeenkomst gesloten om gezamenlijk Spathiphyllum-variëteiten op de Noord-Amerikaanse markt te introduceren en om in Florida een veredelings- en testprogramma op te zetten gericht op de teeltomstandigheden en klantvoorkeuren van telers en consumenten in Noord-Amerika.

Voort Potplanten is de grootste veredelaar en producent van voeringen en afgewerkte planten van Spathiphyllum in Europa. Het bedrijf heeft een groot veredelprogramma en heeft in de afgelopen vijf jaar verschillende andere veredelaars overgenomen. Er zijn rassen ontwikkeld, zowel uit zaad als uit weefselkweek. Het is echt een one-stop-shop voor Spathiphyllums, omdat er voor elke potmaat een breed assortiment beschikbaar is van 2” tot 12”.

“We denken dat de samenwerking tussen onze bedrijven zeker veel waarde zal toevoegen voor telers in Noord-Amerika”, zegt Olaf van der Voort, de eigenaar van Voort Potplanten. Deroose bedient klanten in heel Noord-Amerika. Sinds de start in 1994 verkoopt Deroose liners van Spathiphyllum. Het assortiment van Voort en de gezamenlijke veredeling zullen de afzet en productie zeker een boost geven, zo verwachten de partijen.

“We waren echt op zoek naar een partner om de Spathiphyllum-markt verder te ontwikkelen en samen nieuwe rassen te introduceren. Ik ben erg blij met deze mijlpaal en voorzie dat we echt een verschil kunnen maken voor onze klanten”, zegt Art Kirkland, accountmanager bij Deroose.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v