Syngenta Flowers introduceert Delta Pro

Syngenta Flowers introduceert Delta Pro

Syngenta Flowers kondigt met de nieuwe Delta Pro-serie een opwindende upgrade aan van 's werelds best verkopende violenrassen. Delta Pro biedt telers één oplossing met de meest programmeerbare grootbloemige violenserie voor zowel voor- als najaarsverkoop. Deze nieuwe serie heeft een nieuwe standaard gezet voor vioolgenetica door de planning te vereenvoudigen en de winstgevendheid te maximaliseren met de meest uniforme en snelste productie voor één serie.

De Delta Pro plantstructuur is ontworpen met een krachtig wortelstelsel, die vooral belangrijk is tijdens de zomerproductie, wat een betrouwbare herfstverkoop mogelijk maakt. De planten hebben ook de meest compacte vertakking van alle series, waardoor de potten snel worden bedekt voordat ze op kleur komen. De krachtige plant, gecombineerd met duurzame bloemstelen, ondersteunt de grote, 6,7 cm brede bloemen gemakkelijk tijdens het transport en op de winkelvloer.

"Precisie in de productie is al jaren het doel. Onze veredelingsteams hebben zich met een laser gericht op het brengen van een volledig vernieuwde line-up van Delta genetica met het strakste bloei-venster van alle grootbloemige violenseries. Dit stelt telers in staat om voorspelbaar een complete serie in één keer aan de detailhandel te leveren", zegt Marianne Sela, Hoofd van Global Seed Development. "Eén enkele serie met alle kernkleuren en -mixen voor de voor- en najaarsverkoop, allemaal met een identieke productiecultuur, vereenvoudigt de vioolprogramma's voor telers in Europa, Afrika en het Midden-Oosten aanzienlijk."

Naast de detailhandel zal Delta Pro de voorkeurslijn zijn voor professionele tuinarchitecten omdat alle kleuren perfect op elkaar zijn afgestemd in de productie en de tuin, waardoor ononderbroken mixen van kleur tot kleur mogelijk zijn.

"We lanceren Delta Pro met vier designer mixen, maar de naadloze uniformiteit over alle kleuren stelt klanten in staat om alle kleuren die nodig zijn voor hun installaties op maat te mengen en te matchen met een solide zekerheid voor een volle seizoensproductie." zegt Mike Murgiano, Global Strategic Portfolio Manager voor Syngenta Flowers: "We hebben er alle vertrouwen in dat het product het hele seizoen blijft presteren."

In combinatie met de verbeterde genetica kunnen telers profiteren van de 40 jaar ervaring van Syngenta met het produceren van topkwaliteit vioolzaad met de beste kiemkracht en uniformiteit in de sector.

De Delta Pro serie zal zijn officiële debuut beleven op de Spring Trials op 2 - 3 maart in Apeldoorn, Nederland. Er zijn momenteel 16 individuele kleuren in het Delta Pro assortiment, waaronder zeven effen kleuren, acht kleuren met oog en een nieuwe Lavender Blue Shades.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v