MNP / Suntory wint FleuroStar Award

MNP / Suntory wint FleuroStar Award

Fleuroselect, de internationale organisatie voor de sierteeltsector, kondigt met trots aan dat de FleuroStar Award '23-'24 is toegekend aan Mandevilla Sundaville Double Blush Pink van MNP / Suntory. Klaas Droog, Sales & License Manager, Francesca Lanzillotta, Marketing & Communications Manager, Erwin Giezen, Head Marketing, Communications & Trade en collega's namen de prijs in ontvangst uit handen van Fleuroselect President Karol Pawlak en Secretary General Ann Jennen.

Mandevilla Sundaville Double Blush Pink nam het op tegen Capsicum annuum Purple Sunset F1 van Prudac, Fuchsia Ballerina Arabesque van Dümmen Orange, Impatiens walleriana Glimmer Appleblossom van Florensis, Lantana camara Playa Sun Juana van Selecta one en Pelargonium zonale Solfaro Lisboa van Brandkamp.

Dubbele bloemen, dubbele vreugde
Sundaville is uitgegroeid tot een gevestigde merknaam op de markt. Dit nieuwe ras draagt bij aan haar solide en innovatieve reputatie. Double Blush Pink heeft heldere, crème-roze bloemen die op elegante wijze contrasteren met de smaragdgroene bladeren. Ze bloeit van de vroege zomer tot de herfst. Telers kunnen vertrouwen op de bewezen teelteigenschappen van het bestaande Sundaville-assortiment. De prachtige bloemen van Double Blush Pink springen optimaal in het oog in hanging baskets of containers op de winkelvloer. Met haar rijke vertakking en uitbundige bloei geeft deze elegante must-have een vleugje luxe aan het terras of de patio. 

De Newey Group en GASA vervoegen de jury  
Meer dan 40 professionals uit veredeling, productie, handel en retail hebben elke kandidaat geëvalueerd op gebied van visuele impact op het verkooppunt en handelspotentieel. Heike Gronemann, voorzitster van de jury: "We zijn erg trots op het feit dat belangrijke spelers uit de internationale markt zoals Blume 2000, Intratuin, Jardiland, Waterdrinker, Royal Lemkes, Gärtner Poetschke, Royal FloraHolland en Emsflower bereid zijn om onze kandidaten te beoordelen. Dit jaar zijn we bovendien erg vereerd dat de Newey Group en GASA ons expertenpanel vervoegd hebben. Het succes en de geloofwaardigheid van FleuroStar is te danken aan de diversiteit en expertise van onze jury."

FleuroStar Award Evening bij Breeders Avenue
De FleuroStar Award-uitreiking vond plaats in de avond van 15 juni bij Breeders Avenue in Kudelstaart (NL). Zo'n 120 gasten uit alle delen van de internationale sierteeltsector genoten van een netwerkdiner, ervaarden meer over alle deelnemende varieteiten en zagen hoe de nieuwe winnaar bekend werd gemaakt.

Mandevilla Sundaville Double Blush Pink krijgt aanzienlijke ondersteuning bij de marketing om zo de go-to-market-strategie van het ras tot een succes te maken. Fleuroselect, de organisator van de FleuroStar Award, voert een promotiecampagne in de internationale vakpers en sociale media, en de nieuwe winnaar promoten op beurzen en branche-evenementen. Andere belangrijke spelers in de sector bieden ook ondersteuning bij het vermarkten van de winnaar van de FleuroStar Award. Waterdrinker, een grote Nederlandse groothandel die binnen- en buitenlandse tuincentrumketens en bloemisten belevert, zet komend seizoen 3-4 weken de winnaar zeer nadrukkelijk in premium productplaatsing neer in haar Green Trade Center. Pull Position, een marketingbureau dat gespecialiseerd is in het zo goed mogelijk positioneren van een product in de markt, gaat een marketingproject op maat opstellen en DeschPlantpak biedt de nieuwe winnaar een dubbele pagina aan in de nieuwe editie van trendmagazine Colour Your Story.

Over FleuroStar
De FleuroStar-competitie vindt elk jaar plaats tijdens de FlowerTrials® in week 24. De ingezonden rassen zijn geteeld door de deelnemende bedrijven en werden voor deze competitie op acht verschillende locaties getoond om maximale zichtbaarheid te genereren. Alle bezoekers aan de FlowerTrials® hebben de mogelijkheid om de concurrerende inzendingen van dichtbij te zien.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v