Meilandjes dopen plant

Meilandjes dopen plant

Erica Renkema en Martien Meiland hebben dinsdag hun eigen tuinhortensia gedoopt. De nieuwe tuinplant draagt vanaf heden de naam Hydrangea macrophylla ‘Code Rosé’ en is vernoemd naar het gelijknamige Boutique Pension van de familie Meiland in Noordwijk.

Martien: “Ik ben gek op hortensia omdat deze zo veel en zo lang prachtige, grote bloemen geeft.” Erica: “Ik kan niet wachten om ze in de tuin van het pension te planten zodat de gasten ervan kunnen genieten.” De nieuwe, sterke tuinplant bloeit tijdens de zomermaanden en heeft een felroze bloemkleur met een unieke donkerroze rand. Het donkergroene blad zorgt voor een verrassend contrast. Code Rosé komt elke zomer opnieuw tot bloei en eenmaal volgroeid is deze tuinhortensia zo’n 120 cm hoog.

Eigen tuin
De nieuwe tuinplant is aangeboden door Hydrangea World, een collectief van hortensiakwekers, veredelaars en -vermeerderaars. Hydrangea ‘Code Rosé’ is ontwikkeld door Agriom/Hydrangea Breeders Association uit De Kwakel. Het veredelingsproces heeft 9 jaar geduurd. Kim van der Welle, namens Hydrangea World: “Tijdens één van de uitzendingen van het tv-programma Chateau Meiland hoorden we dat de familie liefhebber is van hortensia’s. We wilden hen daarom graag verrassen met een eigen tuinhortensia. Zodra de tuin aangelegd wordt, zullen we ‘Code Rosé’ daarin een prominente plek geven en kunnen al hun gasten in de zomer genieten van haar uitbundige bloei.” Naar verwachting zal de nieuwe hortensia vanaf voorjaar 2024 verkrijgbaar zijn via tuincentra.

(Foto: hydrangeaworld.com/VidiPhoto)

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v