Floritec opent nieuwe veredelingslocatie

Floritec opent nieuwe veredelingslocatie

Vandaag opent Floritec officieel de deuren van haar nieuwe veredelingslocatie in Honselersdijk. Na maanden van voorbereidingen, verbouwingen en ontwikkelingen, presenteert de veredelaar de snijchrysantenrassen op dezelfde locatie als waar ook de potchrysanten, potasters en potcelosia’s zijn gesitueerd. De nieuwe locatie is ondersteunend aan Customized Breeding: het op locatie, op maat veredelen van robuuste rassen in nauwe samenwerking met telers.

De onderscheidende werkwijze Customized Breeding werd vijftien jaar geleden deels uit nood geboren. Een strategische keuze, die later een belangrijke USP bleek te zijn.  Toch opent Floritec nu in Honselersdijk een eigen kas. Algemeen directeur Jeroen Ravensbergen legt uit waarom hij blij is met deze stap.

“De missie van Floritec is om relevante en toonaangevende rassen te ontwikkelen in nauwe samenwerking met klanten. Door ontwikkeling op locatie zijn we in staat rassen te ontwikkelen met een verminderde gevoeligheid voor ziekten en plagen, die perfect aansluiten bij de lokale teelt- en klimaatomstandigheden. Een eigen veredelingslocatie is in lijn met de ambities om verder te groeien, te professionaliseren en onze rassen te presenteren in bloeiproeven. Het biedt meer ruimte om het genenmateriaal van onze moedermaatschappij in ons werk op te nemen.”
“De locatie is ondersteunend aan Customized Breeding. Een deel van onze klanten is al vroeg in de ontwikkeling betrokken, door selectie op de eigen locatie. Voor andere klanten past dat minder in de bedrijfsvoering. Voor hen is het evengoed belangrijk vroeg aan te haken. Dat kan nu stukken beter, omdat we de nieuwe selecties op onze eigen locatie uitgebreid kunnen testen en onze klanten daar kunnen ontvangen.”

Flower Trials van 13 t/m 16 juni
De nieuwe locatie is te bezichtigen tijdens de Flower Trials, waar Floritec vanaf dit seizoen officieel aan meedoet. Naast het bestaande commerciële assortiment zijn er ook veel nieuwe en opvallende rassen in de bloeiproeven te zien. De openingstijden zijn op dinsdag, woensdag en donderdag 13 t/m 15 juni van 8.00 tot 18.00 uur en op vrijdag 16 juni van 8.00 tot 15.00 uur.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v