1,5 mld planten verkocht

1,5 mld planten verkocht

Veredelaar MNP / Suntory uit Leimuiderbrug, kondigt met trots aan dat ze maar liefst 1,5 miljard Surfinia planten hebben verkocht in Europa. Surfinia Purple, de eerste hang-Petunia uit stek, werd 32 jaar geleden geïntroduceerd en is door haar immense populariteit synoniem geworden voor dé hang-Petunia. Klaas Droog, verkoop- en licentiemanager bij MNP / Suntory, benadrukt dat elke Surfinia een Petunia is, maar niet elke Petunia een Surfinia.

Het belang van 1,5 miljard planten mag niet worden onderschat. Dit betekent 3,5 Surfinia's voor elk individu, 8 voor elk huishouden en 14 voor elke tuin in de Europese Unie sinds 1991. In de afgelopen 3 decennia hebben vier op de tien volwassenen een Surfinia gekocht. Daarnaast beslaat een jonge Surfinia (30x30 cm) een oppervlakte van 0,1 m2. Het totale verkoopaantal zou een indrukwekkende 150.000 km2 beslaan, gelijk aan Oostenrijk, Zwitserland en Slovenië tezamen, 50% van Duitsland, 50% van Italië, of meer dan vier keer de oppervlakte van Nederland.

Het succes van Surfinia in een film
MNP / Suntory heeft de officiële Surfinia website aangepast om deze belangrijke mijlpaal te vieren. Daarnaast is er een speciale animatiefilm met de naam "Surfinia Colour your World" gelanceerd op YouTube. En er is een interview met plant expert Paul Jackson uit Engeland over wat Surfinia zo uitzonderlijk maakt. Bekijk de video hier:


Surfinia creëert sexy steden
Surfinia is meer dan mooie verkoopcijfers. Surfinia is de beste en meest effectieve manier van city marketing. Het creëert kleur, sfeer en een iconisch straatbeeld. De eerste indruk is immers wat telt wanneer je een dorp of stad komt ingereden. Surfinia heeft samen met de geranium de manier veranderd waarop mensen van alle leeftijden de tuinen, straten, steden en dorpen van Europa beleven, ervaren en zich herinneren. Stel je de bruggen in Amsterdam voor, de gevels in Londen en Dublin, de balkons in Rome en Parijs, de berghutten in Beieren, Tirol en Zwitserland en zelfs de lantaarnpalen in Disneyland! Surfinia is een echte gamechanger.

1,5 miljard keer dank aan alle Surfinia fans
Het succes van de Surfinia is niet alleen te danken aan de kwaliteit van het product, maar nog meer aan de mensen die erin geloofden. Dank aan iedereen die ooit Surfinia heeft vermeerderd, geteeld, geëxporteerd, verkocht, gekocht en genoten van simpelweg de beste hang Petunia ter wereld. Nogmaals, een miljard keer dank aan alle Surfinia liefhebbers over de hele wereld. Gracias, Bedankt, Danke, Grazie, Arigato, Tak, Dziekuje, Obrigado, Efharisto, Merci...

Opleving van hangplanten
De pioniers van MNP / Suntory kenmerken zich door het vroegtijdig herkennen van trends, het koopgedrag en de behoefte van consumenten in de plantenwereld te voorspellen en snel hierop in te spelen. Zij denken dat hangplanten de trend van de nabije toekomst gaat zijn. Het veredelingsprogramma van MNP / Suntory richt zich daarom op het ontwikkelen van nieuwe hangplanten waaronder hang-Petunia’s, met felle kleuren, grotere bloemen, vroege bloei, ziekteresistentie en variëteiten met uitzonderlijke tuinprestaties. De Surfinia Trailing Big Red, Trailing Big Pink, Trailing Hot Pink Cherry, Trailing Burgundy Yellow Picotee en de Trailing Lagoon Blue Star zijn slechts enkele nieuwe voorbeelden van de uitmuntende veredeling van de plantenpioniers. Aan kwekers de oproep om de kans te grijpen en ze nu gelijk te testen.

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v