PanAmerican Seed steunt onderzoek naar ziekte

PanAmerican Seed steunt onderzoek naar ziekte

Een percentage van de wereldwijde zaadverkoop voor Beacon Impatiens in 2023 gaat naar de bestrijding van de ziekte Friedreichse Ataxie (FA), een degeneratieve neuromusculaire stoornis.

PanAmerican Seed doet inmiddels voor het vierde achtereenvolgende jaar namens Beacon Impatiens liefdadigheidsbijdragen aan minder bekende goede doelen. De ziekteresistente Beacon-serie heeft zo al verschillende organisaties in het zonnetje gezet via een jaarlijkse donatie van een percentage van de wereldwijde zaadverkoop. Voor 2023 zal de Beacon Impatiens- donatie van PanAmerican Seed de strijd aangaan tegen Friedreichse Ataxie (FA), een slopende, levensverkortende, degeneratieve neuromusculaire aandoening waaraan wereldwijd 1 op de 40.000 mensen lijdt.

Beacon gaat samenwerken met twee goede doelen die deze ziekte bestrijden - één in de Verenigde Staten en één in Australië. Zowel de Amerikaanse Friedreich’s Ataxia Research Alliance (FARA) als de Friedreich Ataxia Research Association (fara) Australia zijn organisaties die zich inzetten voor wetenschappelijk onderzoek naar behandelingen en remedies voor FA. Tijdens het tuinseizoen van 2023 zal Beacon Impatiens het bewustzijn op het gebied van deze ziekte vergroten en de mensen steunen die ermee moeten leven.

Via fondsenwerving en donaties financieren FARA en fara Australia subsidies voor onderzoek, geneesmiddelenontwikkeling en klinische onderzoeksprogramma's. Ze stimuleren wereldwijde samenwerking tussen wetenschappers, geven patiënten een stem en organiseren open forums om de ontwikkeling van therapieën voor FA-patiënten te bevorderen. "We zijn PanAmerican Seed heel dankbaar dat ze een deel van de opbrengst van hun Beacon Impatiens-zaad beschikbaar stellen", zegt Jen Farmer, CEO van FARA. "Wanneer je FARA steunt door zaad te kopen, vrolijk je niet alleen je tuin op met kleurrijke bloemen, maar help je ook een mooie toekomst te realiseren voor mensen met FA en hun families."

"Wij van fara Australia zijn volledig afhankelijk van de vrijgevigheid van het publiek en commerciële partners om fondsen te werven voor het onderzoek dat cruciaal is om hoop te bieden en impact te creëren," zegt Brad Hyde, CEO van fara Australia. "De bijdrage van Beacon Impatiens aan onze fondsenwerving helpt ons om mensen met FA 'sterker te maken en langer te laten stralen'. Bedankt voor deze ongelooflijk gulle bijdrage aan het onderzoek naar behandelingen en hopelijk ooit een remedie voor FA."

"PanAmerican Seed is blij om elk jaar iets terug kunnen doen, en de urgentie van zorg en steun aan mensen in nood in onze gemeenschappen te kunnen versterken", zegt Sarah Makiejus, Marketing Manager voor PanAmerican Seed. "Door Beacon Impatiens te kopen en te planten, kunnen ook tuinliefhebbers een verschil maken in de wereld." De symptomen van Friedreichs Ataxie beginnen meestal bij kinderen tussen 5 en 18 jaar. FA leidt tot verlies van spiercoördinatie, vermoeidheid, slechtziendheid, gehoorverlies, onduidelijke spraak, scoliose, diabetes en ernstige hartaandoeningen.

PanAmerican Seed doet niet alleen een donatie in geld aan het einde van het seizoen 2023, maar gaat ook meer bekendheid geven aan de strijd tegen FA via de website BeaconImpatiens.com en in de communicatie met klanten. fara Australia zal de campagne onder de aandacht brengen in lokale tuincentra en kwekerijen waar Beacon Impatiens wordt verkocht. Beacon Impatiens is ontwikkeld door PanAmerican Seed om een hoge resistentie te verkrijgen tegen valse meeldauw bij Impatiens, een verwoestende plantenziekte die sinds 2010 wereldwijd leidt tot frustratie en het verlies van tuinplanten. Beacon Impatiens bloeit de hele zomer en vult in rap tempo hangpotten, balkon- en terrasbakken en tuinen met vrolijke, felgekleurde bloemen. Beacon biedt dezelfde look en plantgrootte als de traditionele Impatiens-rassen, zonder het risico van valse meeldauw. De nieuwe serie is ook net zo eenvoudig te telen.

Bezoek www.BeaconImpatiens.com voor het verhaal achter Beacon Impatiens. Voor meer informatie over onze liefdadigheidsorganisaties in 2023 kun je terecht op www.BeaconImpatiens.com/ShineTheLight.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v