PanAmerican Seed doneert aan goede doelen

PanAmerican Seed doneert aan goede doelen

PanAmerican Seed kondigt met trots aan dat sinds het debuut van de ziekteresistente Beacon Impatiens in 2020 in totaal €265.000 (ruim $290.000) aan opbrengsten van de serie gedoneerd kon worden aan zeven liefdadigheidsorganisaties.

De opbrengst van Beacon Impatiens-zaad wierp afgelopen najaar het licht op de strijd tegen Friedreichse ataxie (FA), een neurologische aandoening waarbij zenuwcellen in functie en grootte afnemen en afsterven. FA treft wereldwijd 1 op de 40.000 mensen. Twee organisaties die onderzoek doen naar deze ziekte - de Amerikaanse Friedreich’s Ataxia Research Alliance (FARA) en fara Australia - ontvingen in totaal €66.000 (ruim $72.000).

De ceremoniële overhandiging van de cheque vond op 4 november plaats nabij Dallas (Texas, VS), voorafgaande aan de afsluiting van de jaarlijkse wervingsbijeenkomst rideATAXIA. Steven Engel, Regional Account Manager bij PanAmerican Seed overhandigde de cheque aan Kyle Bryant, oprichter en directeur van rideATAXIA, een fondsenwerver die onder meer fietstochten organiseert voor CureFA.org: “Toen Engel het bedrag bekendmaakte en de cheque presenteerde, zag ik monden openvallen en vloeiden er zeker een paar tranen. Met deze Beacon Impatiens-donatie en -steun hebben we de doelstelling van onze fondswerving rideATAXIA Dallas bereikt. Het was een prachtige manier om het jaar af te sluiten!”

Voor het tuinseizoen 2024 werkt PanAmerican Seed samen met de lokale afdeling van de Amerikaanse National Multiple Sclerosis Society ter ondersteuning van hun fondsenwerving en om bij te dragen aan de bestrijding van een ziekte die wereldwijd 2,8 miljoen mensen treft. “Elke dag laat de National MS Society zich drijven door haar missie: ‘We zullen MS genezen en tegelijkertijd mensen die door MS getroffen zijn in staat stellen het beste uit hun leven te halen”, zegt Cyndi Zagieboylo, voorzitter en directeur van deze Amerikaanse organisatie. “We zijn dankbaar dat PanAmerican Seed ons met deze samenwerking steunt.”

“Dit jaar kon PanAmerican Seed de kans niet laten schieten om zeer lokaal te handelen en zo de bewustwording en hulp te vergroten voor een ziekte die wereldwijd bekend is”, zegt Sarah Makiejus, Global Marketing Manager voor PanAmerican Seed. “We kennen allemaal wel iemand die een levensveranderende diagnose heeft gekregen, en onze keuze voor MS als goed doel voor 2024 gaat gepaard met een persoonlijke connectie. Via kleurrijke tuinen over de hele wereld en een actieve deelname aan lokale fondsenwervende evenementen is Beacon klaar om mee te strijden tegen MS om daarmee een verschil te kunnen maken.”

Impatiens walleriana Beacon - is de serie met een bewezen hoge resistentie tegen valse meeldauw bij Impatiens, die schaduwrijke plaatsen in tuinen opvrolijkt met bloeiende kleuren. Als onderdeel van een breed opgezette campagne heeft PanAmerican Seed zich ertoe verbonden om elk jaar een percentage van de wereldwijde zaadverkoop te doneren aan een goed doel.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v