Opbrengst bloemenverkoop naar 'Mela For Her'

Opbrengst bloemenverkoop naar 'Mela For Her'

Met de verkoop van de speciale #FlowersForHer mix hebben bloemenexporteur OZ-Hami en chrysantencoöperatie Zentoo, met steun van Dutch Flower Foundation, een bedrag opgehaald van €5.500 voor Mela For Her. De Ethiopische NGO Mela for Her is een organisatie die zich inzet voor vrouwenrechten in Ethiopië door herbruikbare menstruatiepakketten aan te bieden aan meisjes en vrouwen.

Woensdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag en spreken we onze solidariteit uit voor vrouwenrechten en gelijkheid. Traditiegetrouw wordt dit gevierd met bloemen, waaronder veel chrysanten, en dit betekent dus een drukke periode voor zowel OZ-Hami als Zentoo. Hoewel de chrysanten door Zentoo in Nederland worden gekweekt, ligt de oorsprong van de bloem o.a. in Ethiopië. Hoewel vrouwen en meisjes op de productielocaties toegang hebben tot goede voorzieningen, geldt dit helaas niet overal in de rest van het land. Mela For Her zet zich dagelijks hiervoor in door een heel praktisch probleem aan te pakken dat nog steeds in Afrika bestaat: een gebrek aan betaalbare menstruatieproducten.

Mela For Her helpt vrouwen en meisjes
Voor veel vrouwen in Afrika is de menstruatie een groot ongemak en zelfs een taboe. Het kan een belemmering vormen voor onderwijs, gezondheid, zelfrespect en mensenrechten. Voor velen betekent het begin van de menstruatie zelfs een verlies van dagen op school of werk. Door menstruatieproducten te verstrekken en voorlichting te geven, zet Mela For Her meisjes en vrouwen terug in hun kracht zodat zij gewoon naar school en werk kunnen blijven gaan. Door deze actie van OZ-Hami, Zentoo en Dutch Flower Foundation kunnen we 1.600 vrouwen voorzien van een menstruatiepakket. “Een mooie samenwerking en prachtig initiatief om samen de gedachte van Vrouwendag écht handen en voeten te geven” volgens Reinier Haasnoot, Manager Marketing & New Business bij OZ-Hami.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v