Succesvolle tweede editie KAS Werken & Leren Tour

Succesvolle tweede editie KAS Werken & Leren Tour

Ruim 65 studenten brachten vorige week op uitnodiging van KAS Magazine en Easyfairs een bezoek aan HortiContact. De studenten, eerste en tweede jaars van de opleiding Tuinbouw & Agribusiness bij Inholland Delft, namen deel aan de KAS Werken & Leren Tour.

De tour was een vervolg op de speciale uitgave die KAS Magazine in december maakte en waarin medewerkers uit de tuinbouw vertelden over hun werk. Deze uitgave werd ook verspreid onder ruim 2.000 studenten in Nederland om werken in de tuinbouw onder de aandacht te brengen. Door een grote groep studenten ook uit te nodigen om naar Gorinchem te komen, konden zij ook fysiek in contact worden gebracht met enkele bedrijven.

De studenten werden op de tweede beursdag voor aanvang van het event ontvangen voor een lunch, waarna zij in groepen over de beurs gingen. Daarbij bezochten zij Van Iperen, Grodan, Nitea IT Solutions, KUBO, Koppert Nederland en Stolze. Ook kregen de studenten een kort programma aangeboden in de congreszaal op het Next Level van Evenementenhal Gorinchem. Rick Gitzels vertelde daarbij over het Hortitech Innovation Traineeship waaraan hij deelneemt. Ook werd een korte pitch gegeven over Rainlevlr en kregen studenten en bedrijven na afloop de kans om contactgegevens uit te wisselen.

Extra dimensie
"Het was goed om te zien hoe enthousiast veel studenten waren en hoe er ook gerichte vragen werden gesteld aan de bedrijven die werden bezocht", geeft uitgever Jacco Strating van KAS Magazine aan. "Wij willen graag een verbindende rol spelen tussen het onderwijs aan de ene kant en het bedrijfsleven aan de andere kant. Dat doen we jaarlijks met een speciale uitgave van KAS, maar de KAS Werken & Leren Tour voegt daar nog een extra dimensie toe doordat de partijen ook echt met elkaar in contact komen. Sommige deelnemende bedrijven mochten direct al namen en telefoonnummers van studenten noteren, dus mogelijk komen daar interessante stages of vacatures uit voort."

Ook de deelnemende bedrijven toonden zich tevreden, evenals Inholland Delft dat aangaf blij te zijn met de uitnodiging. De intiatiefnemers van de tour zijn voornemens om tijdens HortiContact 2024 opnieuw een editie te organiseren. Dat zal dan alweer de derde editie worden, nadat de tour in 2022 voor de eerste keer plaatsvond. Wil je ook aanhaken bij de speciale uitgave die later dit jaar weer verschijnt en/of de tour op HortiContact? Neem dan contact op via info@kasmagazine.nl.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v