Opleidingen WUR scoren

Opleidingen WUR scoren

Opleidingen van Wageningen University & Research scoren opnieuw goed op de Times Higher Education (THE) ranking. Studierichtingen binnen de categorie Life Sciences behoren tot de beste van de wereld en studies op het gebied van Physical Sciences en Social Sciences zijn meerdere plaatsen gestegen. In de ranglijsten van THE zijn bijna 1800 universiteiten opgenomen.

THE presenteert ieder jaar twee publicaties: een algemene ranking (World University Rankings) en eentje waarbij wordt gekeken naar diverse deelgebieden (THE ranking by subject). De eerste werd half oktober bekendgemaakt: WUR staat op de 59e plaats en is daarmee de beste universiteit van Nederland. In de tweede publicatie worden universiteiten gerangschikt per studierichting. In vergelijking met vorig jaar stijgt WUR in de categorieën social sciences en physical sciences.

De hoogste notering behaalt WUR nog altijd binnen het domein Life Sciences, met een 20e plek. Dat is één plaats lager dan vorig jaar. In de categorie Clinical & health daalt WUR van de 80e plaats naar de gedeelde plekken 101-125. De positie in de categorie Engineering & Technology veranderde niet: plek 97. Verder valt op dat Chinese universiteiten blijven stijgen in de ranglijsten van THE.
Miljoenen citaties

De ranglijsten zijn gebaseerd op 13 indicatoren, verdeeld in 4 gebieden: onderwijs, onderzoek, kennisoverdracht en internationaal perspectief. THE analyseerde dit jaar bijvoorbeeld meer dan 121 miljoen citaties wereldwijd. Deze ranking is grotendeels gebaseerd op dezelfde indicatoren die ook voor de THE World University Rankings zijn gebruikt.

Bron: Wageningen U&R

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v