Open Avond Inholland

Open Avond Inholland

Tijdens de Open Avond op woensdag 29 maart opent Hogeschool Inholland Delft zijn deuren voor iedereen die meer te weten wil komen over technische en groene hbo-opleidingen. Studenten en docenten staan klaar om studiekiezers mee te nemen in de wereld van tuinbouw, dieren, natuur, milieu, voeding en luchtvaarttechnologie. Van het duurzaam kweken van komkommers en kippen op stadsdaken, tot aan de technologie achter vliegtuigen en raceauto's: Inholland Delft heeft het allemaal.

Het kiezen van de juiste studie is niet makkelijk. Het bezoeken van een Open Avond is een belangrijke stap in het kiezen van een studie die bij jou past. Door opleidingspresentaties, rondleidingen en verhalen van huidige studenten krijg je als toekomstig student een goed beeld van het hbo en de opleidingen. Op 29 maart zijn bezoekers van 17:00 tot 20:00 welkom op de Rotterdamseweg in Delft om kennis te maken met onze technische en groene opleidingen.

De wereld voeden en vergroenen
Wil jij bijdragen aan het voeden en vergroenen van de wereld? Neem dan een kijkje bij de opleiding Tuinbouw & Agribusiness. De Nederlandse tuinbouwsector is koploper op het gebied van innovatie én speelt een belangrijke rol in het verduurzamen van ons eten, wereldwijd. Tijdens de Open Avond vertelt oud-student Mitchell Olsthoorn hoe hij de studie heeft ervaren en wat hij hier nu mee doet voor zijn werk bij Duijvestijn Tomaten. Als echte ambassadeur van de tuinbouw en agribusiness neemt hij je mee in zijn internationale, dynamische en innovatieve groene werk. Ook kun je zelf aan de slag met KASSIM: het programma waarmee studenten meer leren over klimaatbeheersing in kassen. Probeer het zelf en ontdek hoe je het beste komkommers kunt kweken in de kas!
Geen zin om vier jaar in de schoolbaken te zitten? Dan is de Associate degree Tuinbouwmanagement misschien iets voor jou! Tijdens deze tweejarige opleiding word je opgeleid tot volwaardig tuinbouw en agribusiness professional. Vanaf het tweede jaar ga je al twee dagen in de week aan het werk bij een tuinbouwonderneming naar jouw keuze.

Dieren in het Randstedelijk gebied
Ga jij er graag op uit en wil je leren hoe mensen en dieren op een duurzame manier kunnen samenleven? Neem dan een kijkje bij de opleiding Dier in de Duurzame Samenleving. De helft van de lessen vindt namelijk plaats buiten de schoolmuren door excursies, bedrijfsbezoeken en stages. Je leert meer over de rol van dieren in de Randstad. Hoe kun jij hier een verbinding maken tussen bijvoorbeeld een bedrijf met dieren en plannen voor een leefbare, groene stad? En wat voor rol kunnen dieren bijvoorbeeld spelen in de gezondheidszorg voor mensen? Tweedejaars studenten Lisan en Christan geven een presentatie over de opleiding, vertellen over hun projecten en laten je de belangrijkste plekken van het gebouw zien, zoals het laboratorium.  

Technicus van de toekomst
Ben jij geïnteresseerd in de techniek die schuilgaat achter grote machines? Wie weet is de opleiding Luchtvaarttechnologie dan iets voor jou! Met deze opleiding ga je je verdiepen in de technologie achter grote machines zoals vliegtuigen, drones, raceauto's en windturbines. Bezoek tijdens de Open Avond de flight sim en de gasturbines op de tweede verdieping. En vergeet de windtunnel in de kelder niet!

Nog geen idee wat je wil studeren?
Heb je nog geen idee welke opleiding je wil volgen? Geen probleem, wij helpen je op weg! Tijdens de Open Avond kun je het competentiespel spelen. Op deze manier kom je erachter waar jouw talenten en interesses liggen en welke opleidingen daarbij passen. Ook staan onze studentbuddy's van het Studentsucces Centrum voor je klaar met tips & tricks voor een leuke en relaxte studententijd. Of maak kennis met de studieverenigingen en ontdek meer over het studentenleven in de stad.

Aanmelden voor de Open Avond kan via de website. Benieuwd hoe je optimaal gebruik kunt maken van een Open Avond? Bereid je goed voor met deze 10 tips.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v