Inbreng gewenst voor Milieuraadpleging 2023

Inbreng gewenst voor Milieuraadpleging 2023

Wat moet de overheid doen aan de gevolgen van milieuvervuiling en overlast? In het kader van Wereldmilieudag lanceerde het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen met Populytics een raadpleging waarin alle Nederlanders - zeker ook ondernemers - een advies kunnen geven over het milieubeleid in ons land. Een belangrijk onderwerp, zeker ook in de wetenschap dat jaarlijks meer dan 10.000 Nederlanders overlijden aan de gevolgen van milieuvervuiling.

De regering wil ons milieu verbeteren. In onze bodem, water en lucht komen steeds meer schadelijke stoffen voor zoals PFAS, stikstof en microplastics. Daarnaast is er veel overlast, waarondergeluid en stank. Milieuvervuiling, schade en overlast zorgen ervoor dat mensen stress kunnen ervaren, vaker ziek worden en korter leven. Daarom maakt de regering een plan om het milieu schoner, gezonder en veiliger te maken. Dit plan heet het Nationaal MilieuProgramma. De keuzes die de regering maakt hebben gevolgen voor iedereen die in Nederland woont en werkt. Daarom wil de regering via een landelijke volksraadpleging advies krijgen van veel verschillende mensen.

Op de stoel van de regering
In de Nationale Milieuraadpleging van 2023 kunnen Nederlanders als het ware op de stoel van de regering plaatsnemen. Ze krijgen negen dingen te zien waar de overheid rekening mee kan houden bij het milieubeleid. Vervolgens moeten inwoners hun keuzes maken:

  •     Moet Nederland de kosten voor milieubeleid zo laag mogelijk houden?
  •     Moeten we de gezondheid van burgers zo goed mogelijk beschermen tegen vervuiling?
  •     Hoe belangrijk is het dat milieu de woningbouw niet hindert?

Deelnemers krijgen uitgebreid de mogelijkheid om hun keuzes te motiveren en te nuanceren. Dit levert een scherp beeld op van hun waarden, zorgen en de kansen die zij zien. Doe mee aan de nationale Milieuraadpleging

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v