Podcast Arnold Wittkamp met Anton van Duijn

Podcast Arnold Wittkamp met Anton van Duijn

De eerste Goede Bloemen en Goede Planten Podcast staat live. Onlangs kondigden wij dit nieuwe initiatief van Arnold Wittkamp, oprichter van Thursd, al aan. In zijn podcast gaat Arnold op zoek naar wat goede bloemen en goede planten nu eigenlijk zijn. Daarbij sluit elke keer een andere interessante gast aan.

Arnold Wittkamp is ervan overtuigd dat bloemen en planten goed zijn. Bij mensen hebben ze een positief effect. Zoals op de concentratie, op de gemoedstoestand, en door bloemen en planten om je heen genees je zelfs sneller. Bovendien brengen verse bloemen en echte planten je in verbinding met de natuur. Ook hebben bloemen en planten een positief effect op de economie, en veel sociale voordelen. Ze dragen bij aan het verbeteren van leefomstandigheden van heel veel mensen. Daarnaast is de sierteeltindustrie goed voor de biodiversiteit, iedereen kan immers zijn tuin of patio volzetten met de allermooiste bloemen en planten. Bloemen en planten zijn dus goed! Maar er is veel te doen rondom bloemen en planten. Vooral in Westerse landen ligt het imago onder druk. Gifbloemen, slaafbloemen, bloemen van ver, en tekort aan, of vervuiling van water zijn topics die veel worden gebruikt door mensen die een negatief beeld hebben over de sierteeltsector. Waar komt dat negatieve beeld vandaan? En hoe kunnen we dat beeld omkeren? Wat maakt bloemen en planten nu goed? In deze serie van podcasts probeert Arnold samen met zijn gasten het antwoord te vinden op deze vraag.

In de eerste podcast is 'Floral Innovator' Anton van Duijn te gast. Hij viert dit jaar 40 jaar vakmanschap in de bloemensector. Na een succesvolle carriere als bloemist en internationaal designer is hij vooral bekend geworden als 'Lead Designer' van Bloomon, de bekende start-up waar hij vanaf het begin bij betrokken was.

Luister hier naar de podcast

De Goede Bloemen en Goede Planten Podcast wordt gemaakt in samenwerking met Holland Hortimedia. De podcast zal daarom ook wekelijks worden uitgezonden op Hortibiz Newsradio. Elke dinsdag tussen 11.00 en 12.00 uur krijgt de podcast een plaatsje in de programmering als 'De Goede Bloemen en Goede Planten radioshow'.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v