Peter Oei verlaat SIGN

Peter Oei verlaat SIGN

Na vijftien jaar stopt Peter Oei per 1 april als programmamanager bij SIGN (Stichting Innovatie Glastuinbouw). Vanuit het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit was hij gedetacheerd bij de innovatiestichting van Glastuinbouw Nederland, in eerste instantie vanuit het InnovatieNetwerk Agro & Groene Ruimte en later vanuit de directie Strategie, Kennis en Innovatie.

De afgelopen jaren werkte Peter Oei veel aan biobased materialen. SIGN liet een groot aantal bijzondere voorbeelden daarvan zien op de Floriade in Almere; van een migrantenwoning die voor 75% uit paprikastengels bestond tot vliegtuigstoelen van mycelium en akoestische bouwsystemen (zie foto). “Dewi Hartkamp en ik hebben de afgelopen jaren aan een groot aantal innovaties kunnen werken, van ‘Work is gaming’ tot nieuwe bouwconcepten waarin technieken uit de glastuinbouw waren verwerkt”, zo kijkt Oei terug. “De laatste jaren waren we vooral actief met circulaire tuinbouw, in het Living Lab in Bleiswijk hebben we veel verschillende toepassingen van reststromen onderzocht.”

Samenwerking
Oei keert terug naar het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, waar hij de afgelopen jaren betrokken was bij programma’s rond biobased innovaties, waaronder de Field Labs van Building Balance, Buyer Groups, de prijsvragen rond biobased en natuurinclusief van het college van Rijksadviseurs en de City Deal Circulair en Conceptueel bouwen. Het ministerie van LNV werft op dit moment een opvolger voor Peter Oei om de vruchtbare samenwerking met SIGN te continueren. Deze opvolger zal samen met Programmamanager Dewi Hartkamp vanuit de (glas)tuinbouw nieuwe perspectieven ontwikkelen voor integrale maatschappelijke opgaven.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v