'Flexibiliteit sleutel tot succes voor Piek 2024'

'Flexibiliteit sleutel tot succes voor Piek 2024'

In een reeks columns krijgen directie en managers van Royal FloraHolland het woord. In deze column kijkt logistiek manager Rijnsburg Erik van den Hoek vooruit naar de piekperiode.

Kenmerkend voor de piek is dat het per definitie een jaarlijks terugkerend fenomeen is. Toch bereiden we ons ieder jaar opnieuw grondig voor en trekken we lessen uit de piek van het jaar ervoor. Ook dit jaar hebben we weer gewerkt aan een actieplan, met daarin o.a. de introductie van een piektijdvak met korting op de hubs waar we orderpicken.

Een van de lessen van vorig jaar is dat de inzet van vroeg-veildagen geen automatisme mag worden. Daarom hebben we er nu maar twee ingepland, de maandag voor Moederdag (6 mei) en dinsdag na Pinksteren (21 mei), met nog vier dagen die we achter de hand houden. Dit is een voorbeeld van de kern van onze aanpak, het inbouwen van flexibiliteit. Dat geldt ook voor het inzetten van grover veilen en beperken van het percentage klokvoorverkoop. Voor beide geldt dat we er van uit gaan dat ze niet nodig zijn en ze alleen inzetten als het echt nodig is. We hebben goed geluisterd naar de ervaringen van kwekers en kopers. Het versneld starten met bloemen in combinatie met een eindsprint planten heeft vorig jaar goed uitgepakt. Daarom hebben we besloten deze aanpak tijdens de piek wederom heel gericht in te zetten.

Lees hier verder

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v