Stap voor stap opleiden met routekaart Kasgroeit

Stap voor stap opleiden met routekaart Kasgroeit

Internationale werknemers zijn niet weg te denken in de Nederlandse glastuinbouw. Een belangrijke groep, ook voor de toekomst van de sector. Deze flexgroep is een steeds belangrijkere bron van vast personeel, maar ook om toekomstige middenkaderfuncties in te vullen. Daarom wordt het belang van goed opleiden steeds groter. Kasgroeit speelt daar op in met de Routekaart Internationale werknemers.

Kasgroeit is een initiatief van de vakbonden en werkgeversorganisaties die actief zijn in de glastuinbouw. Ons gezamenlijk doel is het bevorderen van werken, leren en ontwikkelen in de glastuinbouw. Anneke Postma van Kasgroeit zegt: “Door medewerkers perspectief te bieden met behulp van een persoonlijk ontwikkelprogramma (POP) zullen ze eerder willen blijven.”

Routekaart als leidraad
Omdat er steeds meer vragen uit de markt kwamen: ‘Hoe gaan we flexwerkers scholen tot vaste medewerkers?’ heeft Kasgroeit het initiatief tot de routekaart ‘van flex naar vast’ genomen. Deze routekaart helpt ondernemers en werknemers te bepalen welke stappen ze kunnen zetten om van flex tot vast te komen in een opleidingstraject. Stap voor stap word je als ondernemer begeleidt in het proces. Deze routekaart geeft informatie over de stappen die je kunt doorlopen om te komen tot een persoonlijk ontwikkel plan voor de werknemer. Niet alleen voor wat betreft het vak leren, maar ook de Nederlandse cultuur én taal is een heel belangrijk onderdeel hiervan.

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v