BBL in eigen taal

BBL in eigen taal

Opleiden en de taalbarrière: het blijft een uitdaging. Lentiz bracht daar, vanuit de vraag van de markt, ondernemers en uitzendbureaus verandering in. De afgelopen jaren is de BBL-opleiding ‘Gekwalificeerd medewerker glastuinbouw’ zo opgebouwd dat deze speciaal voor internationale werknemers heel succesvol is.

Deze groep die te maken heeft met een taalbarrière valt bij opleidingen vaak buiten de boot. Lentiz speelt hierop in door de mbo-opleiding ook in de moedertaal te verzorgen. Geleidelijk wordt op het Nederlands overgegaan. Zo is de stap naar opleiden een stukje kleiner gemaakt. Een win-win voor ondernemer en internationale medewerker.

Gelukkig zien steeds meer kwekerijen het belang in van het opleiden van hun Poolse en Roemeense medewerkers. Het leren van de Nederlandse taal heeft daarbij prioriteit. Maar daarnaast zijn internationale werknemers met deze opleiding een potentieel voor toekomstige middenkader. Dat maakt het belang van het aanleren van beroepsvaardigheden net zo groot.

Lentiz stimuleert de samenwerking met ondernemers. Walter de Waal, directeur Lentiz | Cursus & Consult zegt: “Wij geven graag vorm aan samenwerkingsverbanden met ondernemers. Door ondernemers in een bepaalde regio te koppelen kunnen we ook de kleinere ondernemer bedienen.” De groepen met een grootte vanaf veertien deelnemers gaan gezamenlijk van start. De theorie die in de BBL-opleiding naar voren komt is namelijk bedrijfsoverstijgend. “Vervolgens richten we het praktijkgedeelte op maat in, per ondernemer.”

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v