'Het is geen everyday job'

'Het is geen everyday job'

Rick Gitzels was vorig jaar de allereerste HortiHeroes Trainee. Net afgestudeerd van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU Amsterdam) startte hij in het voorjaar van 2022 zijn HortiTech Innovation Traineeship bij TNO en maakte na 8 maanden de switch naar Ridder.

Bij beide toonaangevende werkgevers werkt(e) hij mee aan innovatieprojecten binnen het HortiTech domein. Tegelijkertijd krijgt de talentvolle wo’er het ‘Future Leadership Programma’ aangeboden, om tijdens het traineeship direct ook zijn management-skills te ontwikkelen. HortiHeroes sprak hem over zijn ervaringen so far.

Waarom heb je voor een traineeship gekozen?
Rick: “Ik kom uit een tuinbouwgezin, maar naast een bijbaan in de kas hield ik mij niet veel met deze sector bezig. In Amsterdam heb ik aan de VU de master digitaal innovatiemanagement gedaan, waarbij ik me bezig hield met hoe digitalisering impact heeft op bedrijven en hoe ze dit het beste kunnen gebruiken. Na gesprekken met mijn familie, leerde ik steeds meer over de impact van digitalisering in de Food & Flower industrie. Ik wilde me hierin verder verdiepen; de invloed van techniek in deze sector, het werken aan autonome kastechniek, je bezighouden met de wereldwijde voedselvoorziening.

Toen ik online las over het HortiTech Innovation Traineeship, werd ik direct enthousiast. De combinatie van digitalisering, wereldwijd impact maken én het feit dat je jezelf binnen het traineeship persoonlijk en professioneel ontwikkelt, zorgden ervoor dat ik me aanmeldde. Ik wil graag zoveel mogelijk leren en ontwikkelen – terwijl ik een bijdrage lever – en mijn rugzak met kennis vullen. Weten wat er speelt en waar de uitdagingen liggen. Ik ben ervan overtuigd dat je dat veel beter kunt identificeren als je rollen binnen verschillende bedrijven, met verschillende missies, aanneemt.”

Lees hier verder

Bron: HortiHeroes

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v